אוכל
אוכל
עוגת ספוג

מלאווח ביתי

מכירים את המלאווח שקונים בסופר? אז זה פי אלף, אם לא פי מיליון, יותר טעים. אביבה פיבקו מבריקה עם רעיון שקיבלה מהסבתא התימנייה של בעלה

|mako אוכל| פורסם06:53
מלאווח אמיתי של אביבה פיבקו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.4182reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המתכון הזה, ממש כמו בעלי ואני, הוא שילוב של תימני ושוויצרי. הסבתא של בעלי מכינה מלאווח תימני אותנטי, לא הדבר הזה שקונים בסופר, והטעם שלו הוא פשוט גן עדן. כשביקשתי ממנה את המתכון היא הסבירה, כמו שסבתות מסבירות, שזה "קצת מזה וקצת מזה", ואז לקחתי על עצמי לשחזר את המנה המדהימה הזו לבד. אחרי כמה ניסיונות יצא לי משהו דומה לשלה, אבל לא בדיוק אותו דבר. בקיצור, מלאווח שוויצרי.

יתרון גדול של המלאווח הזה הוא שאפשר להקפיא אותו מוכן, ולחמם בתנור לפני ההגשה.

המצרכים (6 מנות):

(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל):

  • 20 גרם שמרים טריים (חצי קובייה)
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות סוכר
  • 500 גרם קמח (4 כוסות ועוד כף גדושה)
  • 2 כפיות מלח
  • 200 גרם מרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה
  • כפית קצח
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מפוררים את השמרים לתוך שליש מכמות המים הפושרים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהשמרים נמסים לגמרי.

2בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם המלח, המים שנותרו והחמאה הרכה. לשים 5 דקות, קודם במהירות איטית ולאחר מכן במהירות גבוהה יותר.

3מוסיפים את תערובת השמרים ואת הקצח ולשים עוד 5 דקות.

4מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

5מחלקים את הבצק ל-6 מנות, ובעזרת הידיים פותחים כל כדור לעיגול בקוטר 20 ס"מ.

6מטגנים במעט שמן על אש נמוכה, 5 דקות מכל צד.

* מומלץ להגיש עם רסק עגבניות טרי חריף וביצה קשה.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד חמה מהממת

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגיות:מלאווח
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il