
סמבוסק גבינות קל להכנהאין דבר מרשים יותר ממגש של סמבוסק מהבילים שמונח אחר כבוד על השולחן - אם זה בשבועות או בכל יום אחר בשנה. הוסיפו לזה את החדווה שבאפיית הקטנטנים האלה - וקיבלתם ניצחון מוחץ![]() צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (כ-30 יחידות):
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה:1שמים בקערה את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרים. 2מוסיפים את המלח והמרגרינה ומערבבים תוך כדי הוספת המים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מכסים ומתפיחים כשעה. שימו לב, הבצק מתקבל רך ודביק, אך מתייצב אחרי ההתפחה. 3מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 4מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. 5מערבבים את כל חומרי המלית. 6מניחים כף מהמלית באמצע כל עיגול, מקפלים לשניים ולוחצים מסביב עם מזלג, לסגירה הדוקה. מסדרים בתבנית ומברישים את המאפים בביצה טרופה. 7אופים כ-25 דקות, עד שהסמבוסק מזהיבים. לבלוג של שרית -מיס פטל ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |