אוכל
אוכל
עוגת ספוג

סמבוסק גבינות קל להכנה

אין דבר מרשים יותר ממגש של סמבוסק מהבילים שמונח אחר כבוד על השולחן - אם זה בשבועות או בכל יום אחר בשנה. הוסיפו לזה את החדווה שבאפיית הקטנטנים האלה - וקיבלתם ניצחון מוחץ

|mako אוכל| פורסם07:00
סמבוסק גבינות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.5373reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (כ-30 יחידות):

  • 3 ושלושת רבעי כוסות קמח
  • כוס וחצי מים פושרים
  • כפית שמרים יבשים
  • 100 גרם מרגרינה (או חמאה) מומסת
  • כפית מלח

למלית:

  • 250 גרם גבינה בולגרית
  • 125 גרם גבינה לבנה
  • 125 גרם קוטג'
  • 1 ביצה

להברשה:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1שמים בקערה את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרים.

2מוסיפים את המלח והמרגרינה ומערבבים תוך כדי הוספת המים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מכסים ומתפיחים כשעה. שימו לב, הבצק מתקבל רך ודביק, אך מתייצב אחרי ההתפחה.

3מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

5מערבבים את כל חומרי המלית.

6מניחים כף מהמלית באמצע כל עיגול, מקפלים לשניים ולוחצים מסביב עם מזלג, לסגירה הדוקה. מסדרים בתבנית ומברישים את המאפים בביצה טרופה.

7אופים כ-25 דקות, עד שהסמבוסק מזהיבים.

לבלוג של שרית -מיס פטל

>> אתמול התחרענו פה על עוגיות קשקבל ממכרות

>> והנה הצעות מגניבות לל"ג בעומר

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il