אוכל
אוכל
עוגת ספוג

דובשניות פרווה

דובשניות וראש השנה זה כמו סופגניות וחנוכה - כיף לאכול אותן בחג ויש להן מיליון מתכונים. בשני המקרים, תמיד נחמד להכיר מתכון חדש - והפעם, דובשניות פרווה מתובלות בקינמון, ג'ינג'ר וציפורן שכיף לתת במתנה

|mako אוכל| פורסם08:00
דובשניות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.289reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (40 מנות):

  • 100 גרם מרגרינה מרוככת
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית של אבקת ג'ינג'ר (מיובש)
  • קמצוץ של אגוז מוסקט מגורר, או 1/4 כפית של ציפורן טחון
  • 1/2 כוס דבש
  • ביצה, בטמפ' החדר
  • 3 כפות של תמצית מי תה כהה (מכינים תה כהה מרוכז ללא סוכר)
  • 1/4 2 כוסות קמח תופח
  • רבע כפית סודה לשתייה

לציפוי לפני האפייה:

  • כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מקציפים במיקסר במהירות את המרגרינה עם הסוכר והתבלינים. מוסיפים את הביצה, הדבש ואת 3 כפות התה ומקציפים כ-5 דקות, מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים בעזרת כף (רצוי כף עץ).

2מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעתיים. מוציאים מהמקרר ויוצרים בידיים כדורים קטנים. ניתן להרטיב את הידיים מעט א המסה דביקה.

3מניחים את אבקת הסוכר בקערית. מעבירים כל כדור לקערית ומצפים אותו באבקת הסוכר.

4מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווח של 3 ס"מ לפחות בין הכדורים.

5אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-12 דקות, עד שמתחילים להיווצר סדקים על הדובשניות. מצננים ומאחסנים בצנצנת אטומה.

* בקרו בבלוג של אינס -תיק אוכל

>> בפעם הקודמת הכנו חיתוכיות פצפוצי אורז בציפוי שוקולד
>> לכל המתכונים לראש השנה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il