אוכל
אוכל
עוגת ספוג

חיתוכיות לימון עם ריבת פטל

חובבי הקינוחים הלימוניים, זה המתכון בשבילכם. עסיסיות, רכות וטעימות יותר מעוגת לימון בחושה, קלות להכנה מפאי לימון, ובלי להשוות - הן ריחניות, מתוקות, יפות וקולעות בול גם לאירוח וגם לכוס קפה וספר טוב

|mako אוכל| פורסם07:33
חיתוכיות לימון  (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.537reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבסיס:

  • כוס קמח
  • רבע כוס סוכר
  • קורט מלח
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 100 גרם מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות
  • כף מים קרים

למלית:

  • 4 ביצים
  • כוס סוכר
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • 1/3 כוס קמח תופח
  • ריבת פטל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות.

2מערבבים קמח, סוכר, מלח וקליפת לימון. מוסיפים מרגרינה ומעבדים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים כף מים ומעבדים בקצרה רק עד שמתקבל גוש בצק.

3משטחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה.

4מכינים את המלית: מערבבים היטב בקערה (לא מקציפים) ביצים וסוכר. מוסיפים מיץ לימון וקליפה ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ומערבבים עד לאיחוד.

5מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים על הבצק ריבת פטל, שופכים את מלית הלימון, מחזירים לתנור ואופים כ-20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לריבועים.

לבלוג של שרית -מיס פטל.

>> בפעם הקודמת הכנו חיתוכיות שוקולד עם שטרויזל
>> עשינו קניות בסופר קופיקס, וחזרנו עם מסקנות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il