מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מיונז

סלט כרוב ותפוחי עץ

אוהבים קולסלאו? אוהבים ולדורף? מה דעתכם להפגיש את שני הסלטים המיתולוגיים האלה, וליצור סלט כרוב במיונז טעים במיוחד, שיש בו גם תפוחי עץ וחמוציות? הנה, עשינו בשבילכם את העבודה

|mako אוכל| פורסם10:26
סלט כרוב ותפוחי עץ (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • שליש כרוב לבן גדול (או כרוב אחד קטן), חתוך לרצועות בעובי חצי ס"מ
  • רבע כרוב סגול גדול (או כרוב אחד קטן), חתוך לרצועות בעובי חצי ס"מ
  • כפית שטוחה מלח דק
  • 2 כפות שמן
  • 1 תפוח עץ (רצוי מסוג גרני סמית), מנוקה מהליבה וחתוך לרצועות
  • 1-2 גבעולי סלרי, פרוסים דק (כולל העלים)
  • חופן קטן של אגוזי מלך, קצוצים גס
  • חופן קטן של חמוציות מיובשות או צימוקים

לרוטב:

  • 3 כפות מיונז
  • 3 כפות שמנת חמוצה
  • כף רוויון או יוגורט
  • מעט חומץ יין לבן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1שמים את רצועות הכרוב בקערה גדולה. מוסיפים את המלח והשמן ומשרים כשעה, עד שרצועות הכרוב מתרככות.

2מערבבים את המצרכים לרוטב ומתבלים במלח ופלפל.

3מסננים את רצועות הכרוב ומערבבים יחד עם שאר המצרכים לסלט וחצי מהרוטב. מערבבים היטב, טועמים, ואם רוצים מוסיפים עוד מהרוטב לפי הצורך. מגישים מיד.

לבלוג של עז תלם

>> בפעם שעברה הכנו כריך חזה אווז מהמם

>> כל המתכונים לסוכות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il