
דונאטס קלים בלי שמריםהגיע הזמן להפקיע את חנוכה מידיהם של חובבי השמרים, ולהוכיח שאפשר להכין יופי של סופגניות - ובמקרה הזה דונאטס - בלי שמרים ובלי התפחות. לטגן ולקשט אנחנו תודה לאל יודעים - תראו איזה יופי יצא!אינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם28/11/1807:16 ![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים (15 מנות):
לקראמבל:
לציפוי:
אופן ההכנה:1הקראמבל: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הקמח והקינמון ומפוררים בעזרת מזלג. 2מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים את פירורי הבצק. אופים 10 דקות, מצננים ומפוררים שוב. אופים את הקראמבל|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל3הדונאטס: מערבבים בקערה את הביצים, החמאה המומסת, השמנת החמוצה, אבקת הסוכר והווניל. מוסיפים את הקמח ומקפלים אותו לתוך התערובת עד לקבלת בצק אחיד. 4מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים, ומתוך כל עיגול קורצים עיגול נוסף, קטן יותר (את העיגולים הקטנים ניתן לטגן ולאחר מכן לטבול ביוגורט עם דבש או אבקת סוכר). קורצים עיגולים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל5מטגנים את טבעות הבצק שהתקבלו בשמן חצי עמוק משני הצדדים. 6ממיסים יחד בזהירות את השמנת והשוקולד (הכי קל במיקרו, בפולסים של 30 שניות). מעבירים למחבת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל מטגנים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל7טובלים בזהירות את חלקם העליון של הדונאטס בגנאש, ואז בקראמבל או בסוכריות צבעוניות. ככה זה נראה בסוף|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |