
סופגניות הפתעת לוטוס ושוקולדסופגניות קטנות וממזריות שקשה להפסיק לנשנש. איך שומרים עליהן שלמות ועגולות בהגשה? פשוט מטגנים אותן קומפלט עם המילוי. קצת סוכר מסביב ויש לכם קינוח מטוגן מעולהעמית דונסקוי|לוטוס| פורסם17/12/1407:37 ![]() צילום: בועז לביא, לוטוס |
המצרכים (35 מנות):לבצק:
למילוי:
לציפוי
אופן ההכנה:1שמים בקערת מערבל עם וו גיטרה את הקמח, השמרים, משפר האפייה והביצים, ומערבלים. מוסיפים את החלב, המים והסוכר, וממשיכים לערבל. מוסיפים את החמאה והרום ולשים עוד כ־7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח, תמצית הווניל וקליפת הלימון (אם רוצים) ולשים עוד קצת, עד שמתקבל בצק רך ודביק. 2משמנים קלות את הבצק ומשמנים גם קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. עוטפים את הקערה בניילון ומניחים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3בעזרת כפית יוצרים כדורים קטנים מממרח הלוטוס, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומקפיאים למספר שעות. 4קורצים מהבצק כ־35 יחידות פותחים כל יחידה ומכניסים לתוכה את כדור הקרם הקפוא מגלגלים אותן על משטח עבודה יבש לכדור חלק.מניחים על תבנית מצופה נייר אפייה עם מרווחים גדולים . ומניחים להתפחה כשהתבנית מכוסה עד להכפלת הנפח. 5יוצקים לסיר את השמן ומחממים ל־180 מעלות (אם אין מדחום, מכניסים קצה כף עץ או קצה חשוף של גפרור לשמן. אם מיד נוצרות סביבם בועות – השמן חם). 6מטגנים כ־2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים בכף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים קלות. 7טובלים את הסופגניות בתערובת הסוכר ומגישים. * סטיילינג: עמית דונסקוי. >> לכל המתכונים לחנוכה>> מרק כתום ומחזק לחורף![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |