
עוגת ריקוטה ותותיםהיא ונילית, היא רכה, היא מחוזקת בגבינה ובמקום שמן או חמאה יש בה שמנת מתוקה. פלא שהתמכרנו לעוגה הזאת כבר בשנייה הראשונה?![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה 24 ס"מ (עם או בלי חור):
להוספה באמצע האפייה:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, סוכר הווניל והסוכר הלבן לקבלת קצפת. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד 2 דקות. 3מוסיפים מיץ לימון, ריקוטה וקרם קוקוס ומערבבים. עוגת ריקוטה ותותים - אבקת סוכר|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית. 5מפזרים את פירות היער על העוגה (במהלך האפייה הם ישקעו, זה בסדר). 6אופים כ-25 דקות, ואז פותחים את התנור ומפזרים למעלה את חצאי התותים ועליהם את תערובת שבבי השקדים והסוכר. ממשיכים לאפות עוד 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. 7מצננים, מקשטים באבקת סוכר, מחלצים מהתבנית ומגישים. פרוסה של עוגת ריקוטה ותותים|צילום: קרן אגם, mako אוכלהערות: * העוגה תישמר כשהיא מכוסה במקרר עד 5 ימים. * את קרם הקוקוס אפשר להמיר בשמן קנולה באותה כמות. * אפשר לוותר על פירות היער ולהסתפק רק בתותים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |