אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת דבש תפוחים חגיגית

היא טעימה, היא חגיגית והיא הכי ראש השנה שיש. קרן אגם מצילה אותנו, כרגיל, עם עוגת תפוחים עם טעם דבש עדין - בול לארוחת ראש השנה (ברור שיש גם גרסת פרווה)

|mako אוכל| פורסם07:05
עוגת דבש תפוחים חגיגית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.5102reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ:

  • 180 גרם חמאה רכה
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 3 ביצים גודל L
  • חצי כוס (180 גרם) דבש
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
  • חצי כפית (2 וחצי גרם) אבקת סודה לשתייה
  • גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 4 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים, חצויים ומגולענים

לפיזור:

  • כף (20 גרם) דבש
  • 2 כפות (20 גרם) סוכר חום בהיר
  • חופן (15-20 גרם) שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חמאה וסוכר למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מתכונים לראש השנה

עוד קינוחים לראש השנה

מתכון לעוגת דבש קלאסית

3מוסיפים את הביצים (בשלמותן) תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף 2-3 דקות נוספות.

4מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים דבש, תמצית וניל, אבקת אפייה, קמח ואבקת סודה לשתייה. לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

5מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב כף.

6פורסים את חצאי התפוחים לפרוסות דקות אבל לא עד הסוף, כך שהן יישארו מחוברות ותתקבל מעין מניפה.

7מסדרים את מניפות התפוחים בעיגול סביב שולי התבנית.

8מפזרים על התפוחים דבש, סוכר חום ושקדים פרוסים.

9אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

10מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

>> לבלוג של קרן אגם

** לגרסה פרווה ממירים את החמאה בשני שליש כוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים, קרם קוקוס או שמנת פרווה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il