
עוגת דבש תפוחים חגיגיתהיא טעימה, היא חגיגית והיא הכי ראש השנה שיש. קרן אגם מצילה אותנו, כרגיל, עם עוגת תפוחים עם טעם דבש עדין - בול לארוחת ראש השנה (ברור שיש גם גרסת פרווה)![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ:
לפיזור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חמאה וסוכר למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 3מוסיפים את הביצים (בשלמותן) תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף 2-3 דקות נוספות. 4מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים דבש, תמצית וניל, אבקת אפייה, קמח ואבקת סודה לשתייה. לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 5מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב כף. 6פורסים את חצאי התפוחים לפרוסות דקות אבל לא עד הסוף, כך שהן יישארו מחוברות ותתקבל מעין מניפה. 7מסדרים את מניפות התפוחים בעיגול סביב שולי התבנית. 8מפזרים על התפוחים דבש, סוכר חום ושקדים פרוסים. 9אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. 10מקשטים באבקת סוכר ומגישים. ** לגרסה פרווה ממירים את החמאה בשני שליש כוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים, קרם קוקוס או שמנת פרווה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |