אוכל
אוכל

צלי שייטל בשום ורוזמרין

דמיינו לעצמכם נתח בשר איכותי משוח בשמן זית ומבושם בשום ורוזמרין נכנס אל התנור ויוצא משם עסיסי ומושלם. עכשיו תפסיקו לדמיין, גשו לקצב הקרוב ולכו על זה, תאמינו לנו שלא תפסיקו ללקק את האצבעות

|mako אוכל| פורסם08:32
Rating:4.5283reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 נתח שייטל שלם וטרי במשקל 1.2 ק"ג (נתחים נוספים שמתאימים: וייסברטן, אנטרקוט או סינטה)
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 ראשי שום
  • 4-5 גבעולי רוזמרין

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-220 מעלות.

2מניחים את נתח השייטל בתוך קערה ומשמנים מכל הכיוונים בשמן זית. מתבלים במלח (בעדינות, הנתח עובר המלחה במהלך ההכשרה) ופלפל שחור (בנדיבות).

3חוצים לרוחב את ראשי השום מניחים אותם בתבנית המתאימה לצלייה. ביניהם מניחים את גבעולי הרוזמרין.

4מניחים על השום והרוזמרין את נתח השייטל.

5מכניסים לתנור ל-5 דקות (להשחמת הבשר) ומיד לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות.

6צולים עוד כ-25 דקות או עד שהנתח מגיע לדרגת מדיום (אדמדם) במרכזו.

7מוציאים מהתנור, נותנים לנתח לנוח לפחות 15 דקות, ופורסים אותו נגד כיוון הסיבים.

* מגישים עם פלחי תפוחי אדמה אפויים ושעועית ירוקה.

>> לעוד מתכוני בשר

>> למתכונים נוספים לחצו כאן

>> לעמוד הפיייסבוק של מועצת הבקר

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il