
אכלתי השבוע ביצה בקן נהדרת בבית קפה בתל אביב. לא היה בה הרבה - לחם לבן פשוט וביצה במרכזו, אבל הלחם היה מרוח בחמאה, וטוגן למידת פריכות מדויקת ביחד עם הביצה. מזמן לא נהניתי כל כך ממנה כזאת.
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 190 מעלות. 2יוצרים בלחם עיגולים בעזרת סכין, בקוטר של כ-6 ס"מ. מוציאים את תוך הלחם בעזרת הידיים ויוצרים גומה עמוקה. 3מורחים את הגומות בשמן זית או בחמאה מומסת. 4שוברים ביצה לתוך כוס או קערה קטנה ומוזגים לגומה. ממלאים את כל החורים בביצים – עדיף לשבור את הביצים אחת אחת, כדי למזוג בנוחות לתוך הגומות. 5מתבלים במלח ופלפל (או באחת התוספות המוצעות מטה) ואופים 15-20 דקות, עד שהביצים מתייצבות. כמה הערות חשובות: * מספר הביצים כמספר הסועדים, וגם תלוי בגודל הלחם בו אתם משתמשים.* השתמשתי בבאגט קצר יחסית ועבה, עם קרום פריך, שנקרא ברשת הסופרים בו קניתי "באגט רוסטיק". אפשר להשתמש גם בג'בטה או בבאגט אישי.* שדרוגים אפשריים: לשפשף שן שום מעוכה על הלחם לפני שמן הזית, להוסיף כף של שמנת מתוקה לבישול לכל ביצה (בעיקר אם מורחים את הלחם בחמאה מומסת), מעט גבינה צהובה מגוררת, טיפה של שמן כמהין, עשבי תיבול קצוצים דק מאוד. * המתכון עובד (ואפילו עובד יותר) עם לחם מאתמול. את שאריות הלחם שהוצאנו מהגומות טבלנו בשמן זית וחומץ בלסמי ואכלנו ככה. >> בפעם הקודמת הכנו מאפה שזיפים מדרום ארצות הברית![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |