10. גריל רום ירושלים

שנים שמסעדת לה רג'אנס פעלה בלב מלון המלך דוד המפואר בירושלים והייתה אחת מהמסעדות הכשרות הטובות שאפשר למצוא בישראל. אחרי עזיבתו של השף דוד ביטון (שכיום עושה חיל במלון סיקס סנסס שחרות), החליטו במלון להחזיר עטרה ליושנה ובמקום לפתוח עוד מסעדת שף כשרה, לשוב לקונספט של סטייק האוס, מסעדת בשרים קלאסית, כפי שפעלה במלון עוד בשנות השלושים. על האוכל בגריל רום החדשה אחראי רועי ענתבי והוא מתמקד בנתחים מיושנים לפחות 30 יום, על בסיס פרות מגזע הולשטיין. מלבד נתחים אפשר למצוא כאן גם קלאסיקות כמו טרטר פילה בקר ואיולי צלפים; סינטה כבושה עם חרדל דיז'ון; רוסטביף עם קונפי שום; וכבד עגל קצוץ עם ריבת שרי ובצל מטוגן. אלגנטיות בלב אחד המקומות האלגנטיים ביותר שאפשר עדיין למצוא בארץ.

גריל רום. דוד המלך 23, ירושלים. טלפון: 02-6208653. כשר   

 

גריל רום ירושלים במלון המלך דוד (צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור)
גריל רום ירושלים במלון המלך דוד | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

9. פיצה פונטו

שכונת פלורנטין בתל אביב התחדשה בפיצרייה של אלון פלד, שמפעיל את לוקאל בתל אביב ובזכותה מוכר דווקא מתחום ההמבורגרים וכריכי העוף המטוגן. כעת הוא החליט להתפתח דווקא בתחום הפיצות, עם מקום חדש שמוקדש בעיקר לסלייסים - משהו שכבר לא רואים ממנו מספיק. הבצק שלו בפיצה פונטו הוא מהסוג הדק והפריך עם גבינת סטראצ'טלה ותוספות ייחודיות ומסקרנות כמו קרם תירס, מיסו, פרמזן ופרושוטו או קרם תפוח אדמה עם גורגנזולה וסלסה עירית. עוד אפשר למצוא כאן כל מיני ברוסקטות מהנות לצד צלחת של גבינות ונקניקים. במסגרת העובדה שיציאה למסעדה הפכה למחויבות כלכלית של ממש בארצנו, דווקא האופציה הקלילה של ברוסקטה לצד סלייס פיצה טובה וכוס יין, הופכת להיות אטרקטיבית במיוחד.  

פונטו פיצה, רביעיית פלורנטין. לא כשר

 

פונטו פיצה - סלייס פפרוני (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פונטו פיצה - סלייס פפרוני | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

8. הלב הרחב

הפתיחה של שיפודיית הלב הרחב בשכונת כרם התימנים בתל אביב עוררה במהלך החודש הרבה מאוד אמוציות בקרב חובבי המקום הוותיק - אף שהטענה היא שהבעלים התחלפו. שיפודים כמו פרגית, חלקי פנים של עוף, קבב, כבש, מולראד וכבד אווז שעולים על גריל פחמים ומוגשים לשולחן. המחירים נגישים באופן יחסי לבשר - מ-22 ועד 40 שקלים לשיפוד, לצד פתיחים וסלטים במחיר של כ-17 שקלים לצלחת.

הלב הרחב. מל"ן 18, תל אביב. 03-5061511. כשר

7. ביינה

מסעדת ביינה התמקמה באחת מהנקודות הבעייתיות של תל אביב, בה התחלפו בשנים האחרונות כל כך הרבה מסעדות, שקשה לספור. בביינה שואפים להיות אלה שישברו את הקללה עם מסעדה חדשה אותה מתפעלות 2 נשים- השפית נרקיס אלפי והיזמית שלי גרבלר. האוכל ורסטילי ומתמקד הרבה בירקות, דגים ופירות ים שמחמיאים לקיץ הישראלי, עם אפשרויות כמו גבעולי מנגולד צלויים בתנור עם רוטב  קיסר וגבינת פקורינו; קלמרי על הפלאנצ'ה עם כוסברה ופטרוזיליה; מוסר צלוי על תפוח אדמה ברוטב ציר דגים וזעפרן; וטורטליני במילוי קרם שורש סלרי וגבינת בלו בוואריה.  

ביינה. טשרניחובסקי 4, תל אביב. 03-729-3333. לא כשר

צ'יקטי - קרבונרה (צילום: אסף קרלה, יחצ)
וורמוטריה, מבית הצ'יקטי | צילום: אסף קרלה, יחצ

6. ורמוטריה

את הצ'יקטי, אחד המקומות ההומים והמצליחים בתל אביב מזה שנים, רבים מכירים. כעת, הבעלים של המקום, אבי קשי, פתח את הוורמוטריה - מקום שעושה הרבה כבוד לטאפאס ולוורמוט. המנות קטנות, האווירה שוקקת והאלכוהול זורם בשפע. המקום הזה רק נפתח וכבר כל זללני תל אביב מדברים עליו. התפריט מבטיח במיוחד עם מנות כמו פלפל פדרון מטוגן, מח עצם עם שום אפוי, מולים בוורמוט ספרדי עם צ'וריסו, חמאה, שום וצ'ילי, קלמרי מטוגן עם רומסקו, מנצ'גו מתובלת בשמן זית ותבלינים ועוד. תזכרו את השם ורמוטריה, כי אתם כנראה הולכים לשמוע אותו הרבה בקרוב.

ורמוטריה. נחלת בנימין 25, תל אביב. 03-6152232. לא כשר

Beina (צילום: מיטל חדד)
Beina | צילום: מיטל חדד

5. נעה אפייה מקומית

אלדד שמואלי, שמוכר בעיקר כמי שהקים והפעיל את מאפיית אלחנן המצליחה, פתח ממש לאחרונה בית מאפה מיוחד וחדש בשם נעה אפייה מקומית בקריית ענבים. המקום מציע בשעות היום שלל אופציות של מנות ירקות בתצורת גראב אנד גו, ועתיד להפוך בשעות הערב למסעדה של ממש. בינתיים תמצאו כאן מאפים כמו בוסטוק שקדים; קרואסון במילוי שמנת חמוצה ופירות יער; קנלה קלאסי; קווין אמאן; ונשנושים כמו שעועית ירוקה בוויניגרט שום לימון; פורל מעושן עם קרם חזרת; סקורדליה עם לחם מחמצת; כריך סלמון ועוד. כרגע המקום פעיל בימות השבוע ובשישי בשעות 08:00-16:00 ובהמשך יש תכנון לפעול גם בשבת.   

נעה אפייה מקומית, קריית ענבים (בווייז: נעה אפייה מקומית). לא כשר

בוסטוק פיסטוק (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
נעה אפייה מקומית. בוסטוק פיסטוק | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

4. שה ויוי

השף גיא גמזו פתח בשבועות האחרונים את שה ויוי, ביסטרו חדש באווירה צרפתית בפינת הרחובות דיזנגוף ובן גוריון בתל אביב. האוכל קלאסי ולא יומרני, והעלות אמורה להיות סולידית במכוון, כך שהמקום הזה יקלע באווירה ובמחיר לכמה שיותר אנשים. התפריט כולל מנות כמו קרוקטים עם תפוחי אדמה וחצילים קלויים, ארנצ'יני תירס, פרפה כבד עם ריבת משמשים, גרבלקס וטרטר אמריקן על בסיס שייטל קצוץ, רוטב רמולד וזרעי חרדל. אם אתם טיפוסים של אויסטרים, אז בשה ויוי יימכרו אותם ב-12 שקלים ליחידה, כנראה המחיר הזול ביותר בתל אביב.  

שה ויוי.  דיזנגוף 166, תל אביב. לא כשר

מנות בראסרי קלאסיות (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
שה ויוי. מנות בראסרי קלאסיות | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

3. אהרוני'ס פרייד צ'יקן

השף ישראל אהרוני פתח החודש את ספוט העוף המטוגן החדש שלו בשרונה מרקט בתל אביב. כזכור למתהלכים ברחוב שנקין בעיר, זאת לא ההרפתקה הראשונה של אהרוני עם עוף,  אבל כעת הוא לוקח את הרומן עם אחד מחומרי הגלם החביבים ביותר על הישראלים לרמה אחרת. אפשר למצוא בארהוני'ס פרייד צ'יקן מבחר מנות מבוססות עוף כמו המבורגר על בסיס עוף עם צ'אטני פלפלים ואיולי סרירצ'ה בלחמנייה; כנפיים בסגנון אסייתי; נאגטס עוף וכרובית; עוף מטוגן- כמובן, לצד רטבים; פופקורן עוף וירוקים ועוד. ולמרות שמדובר במקום מבוסס עוף, אחת המנות שהפכו למדוברות במיוחד עם הפתיחה היא דווקא הקינוח- נאגטס גלידה בציפוי של קורנפלקס.  

אהרוני'ס פרייד צ'יקן. קלמן מגן 3, תל אביב (שרונה מרקט). לא כשר

אהרוני'ס פרייד צ'יקן (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
אהרוני'ס פרייד צ'יקן | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

2. ג'ונז פיצה בר

מסעדת ג'ונז פיצה בר בקריית אונו מככבת כאן ולא בפעם הראשונה. המקום, שהצליח להביא ניצוץ של מסעדת שף אל קריית אונו, הפך למדובר מאוד בחודשים המעטים בהם הוא פעיל בזכות שילוב נכון בין בר סקסי עם אוכל מוקפד לפיצרייה טובה שמתאימה לכל המשפחה. מצד אחד אפשר להגיע לכאן עם הילדים למגש פיצה לא מחייב ולהמשיך הלאה במהירות ומצד שני אפשר גם לצאת לערב ארוך שבו יושבים על הבר, שותים יין טוב או קוקטיילים מהוקצעים, לצד פסטות נהדרות של השף מוטי טיטמן ומנות ראשונות קטנות וטובות. השילוב הזה - באחת הערים שאין בה שפע היצע קולינרי מהסוג - קולע בול.

ג'ונז פיצה בר. שלמה המלך 2, קריית אונו. 050-3555653. לא כשר

ג'ונז פיצה בר של מוטי טיטמן (צילום: בר כהן, יחסי ציבור)
ג'ונז פיצה בר של מוטי טיטמן | צילום: בר כהן, יחסי ציבור

1. שווארמה וייסברג

אומנם יש על שווארמה וויסברג של השף ארז קומרובסקי בתל אביב דעות לכאן ולכאן, אבל אין ספק שמדובר באחד המקומות המדוברים ביותר שנפתחו בגזרת השווארמיות בישראל בזמן האחרון. הסיח של השווארמה בוויסברג מורכב מספריבס טלה, מכסה אנטריקוט ועוף והשווארמה נכנסת לתוך פיתת כורכום רכה. ואם שווארמה אינה מוקד משיכה מספיק עבורכם, יש כאן גם סביח ששמו הולך לפניו ויש שאומרים שדווקא הוא הסיבה להגיע לכאן בהקדם האפשרי.

שווארמה וייסברג. מנחם בגין 121 קומה 1 (שרונה עזריאלי), תל אביב. 072-3305730. כשר

שווארמה וייסברג. סימן היכר: פיתות צהובות (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
שווארמה וייסברג. סימן היכר: פיתות צהובות | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור