10. אסתר ויהונתן

לפופ אפ החדש של בני הזוג מנצחי MKR אסתר ויהונתן, אין אפילו שם של ממש, אבל זה לא גורם לנו להתרגש ממנו פחות. השניים, שמוציאים תחת ידיהם אוכל ביתי טעים שמרגיש כמו בית (גם אם לא בהכרח הבית שלך), ומנת חומוס אחת ששווה לנסות במיוחד, חברו החודש למיזם האוכל קיטשן 94 בתל אביב. בינתיים הם יגישו שם את האוכל שלהם בשעות הצהריים ואולי בהמשך גם בערב, לחודשים הקרובים. לאור העובדה שמדובר בפופ אפ, שכרגע לא ידוע כמה זמן יימשך, בהחלט שווה לא לקחת את הזמן - ולהגיע. מה אוכלים? חומוס כבר סיפרנו, עם או בלי בשר; סיגר ממולא בדג קצוץ ותבלינים, טחינה, אריסה וממרח לימונים כבושים; תבשיל בשר ראש; קציצות עוף עם מנגולד ולימונים; וקדרת כרעי עוף וירקות.

קיטשן 94. מגדלי אלון, תל אביב

אסתר ויהונתן קיטשן 94 קוסקוס (צילום: חנן פינסלר, יחסי ציבור)
אסתר ויהונתן קיטשן 94 קוסקוס | צילום: חנן פינסלר, יחסי ציבור

9. ליטל וויין בר, פרדס חנה כרכור

שוב ושוב חוזרת פרדס חנה כרכור לככב במדור הזה בחודשים האחרונים וממש בצדק (אם תמשיכו לגלול תמצאו אותה אפילו פעם נוספת). כמות הפנינים הקולינריות שהאזור מספק לאחרונה מרשימה במיוחד; אחרי ההמבורגר של גיא שהתאהבנו בו וקפה בלום הנהדר, הגיע תורו של בר היין המקסים ליטל ווין בר. כשמו כן הוא, בר יין קטן שמתמקד ביינות מקומיים של יקבים קטנים, כזה שהיינו רוצים לשכפל ולמצוא בכל שכונה בישראל; מקום ששם בראש את חווית היין אבל לא מפספס גם בגזרת האוכל (הלא מורכב, אך מדויק). אפשר למצוא פה צלחת נקניקים של לבקוביץ' או גבינות מקומיות ממחלבת עין כמונים, קצת סלטים וברוסקטות, ומבחר סוגי לחמים. מהנה, לא יומרני ומדויק לתקופה.

ליטל ווין בר. נעורים 41, כרכור  

ליטל וויין בר (צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור)
ליטל וויין בר | צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור

8. Leaven

אמרנו פרדס חנה כרכור או לא אמרנו? בית המאפה לאוון שנפתח ממש לפני חודש, גם הוא באזור, מביא הנה את טרנד הפטיסרי שכובש את ישראל ביתר שאת בשנה האחרונה. שורת מאפים אינסטגרמיים תנסה לפתות את מי שיגיע לכאן, והבחירה תהיה קשה: ממאפה הדגל קראפין קורנפלקס עם קרם חלב; דרך קרואסון קרם קינמון; מאפה פיסטוק ושוקולד; פריז ברסט אגוזי לוז; וכמובן כל החשודים הקלאסיים כמו קרואסון חמאה, עוגיות אזני פיל ועוד. מציעים כאן גם מבחר לחמי מחמצת, טארטים, ואקלרים.

לאוון פטיסרי. המושב 33, כרכור

 

לאוון פרדס חנה מאפה קורנפלקס  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
לאוון פרדס חנה מאפה קורנפלקס | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

7. מרגו

לא קורה הרבה שבירושלים נפתח מקום חדש ומסקרן, ומרגו היא ניצוץ ייחודי למדי בנוף. המקום נפתח במסגרת מלון מבית קבוצת מלונות STAY ברחוב המלך ג'ורג' בעיר. האוכל חלבי כשר בהשגחת צוהר וכרגע פתוח כאן בשעות הערב בלבד ליין ונשנושים באווירה אינטימית. כמצופה, אפשר למצוא פה אוכל עם טאץ' ירושלמי מבייגלה מהעתיקה; קרפצ'יו תמר עם חציל ולבנה; כנאפה במילוי גבינות איטלקיות; וקבב דגים בעלה גפן. 

מרגו. קינג ג'ורג' 21, ירושלים. 052-2142781

 

מרגו ירושלים  (צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור)
מרגו ירושלים | צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור

6. ערן שוורצברד

לפני חודש בדיוק פתח השף קונדיטור ערן שוורצברד את בית המאפה החדש והמרשים שלו בשרונה מרקט וסביר להניח שמאז, אם אתם עוקבים אחרי בלוגרי אוכל ברשתות, נתקלתם בתמונות מהמקום הזה שוב ושוב. ככה זה כנראה כשכל פריט נראה כמו תכשיט (אגב, טיפ מאיתנו: לא תמיד כל הנוצץ זהב וזה נכון לגבי הרבה מהפטיסרי המפונפנות. לעיתים קרובות דווקא המאפים או הקינוחים הפחות מרשימים ויזואלית הם אלה שבאמת יעשו לכם חגיגה בפה). אפשר למצוא כאן מבחר כריכים בלחמניות הצבעוניות המפורסמות של הקונדיטור; לחמים; מאפים מתוקים ומלוחים כמו מיני קוגלהוף שוקולד עם ג'נדויה; שוסון במילוי קרם שקדים ותאנים; דניש קרם מלבי עם ג'לי וורדים; ודניש מלוח עם קרם גבינה ועגבניות צלויות, עם קראמבל שום שחור. ויש גם ויטרינת קינוחים בסטייל פריזאי.

ערן שוורצברד. שרונה מרקט, תל אביב

ערן שוורצברד קונדיטוריה שרונה מרקט קרואסון  (צילום: לילך אוזן, יחסי ציבור)
ערן שוורצברד קונדיטוריה שרונה מרקט קרואסון | צילום: לילך אוזן, יחסי ציבור

5. רומיה

הרשימה החודש מונה על פי רוב ברי יין ופחות מסעדות. זה קורה כחלק ממגמה ארצית, אולי כי הביקוש מגיע מהסועדים עצמם למקומות פחות רשמיים שלא חייבים לפקוד אותם לארוחה מלאה, ואולי כי מדובר בפורמט שיכול להיות רווחי יותר למסעדנים עצמם. כך או כך, רומיה החדשה בשוק הכרמל בתל אביב היא בדיוק זה: חצר יין שמגישה אוכל של עידן פיינברג (המוכשר מפיתה פנדה) בווייב משוחרר. התפריט יתחלף תדיר וכולל כרגע בין היתר פסטה קישואים; דג ביוגורט חם עם סומאק ופריקי; ומנת פתיחת שולחן עם דברי מאפה בסגנון תימני, פקיילה ופיצוחים בתיבול המקום.

רומיה, הכניסה דרך הכרמל 15, תל אביב. 054-3929299

רומיה (צילום: עוז צחובי, יחסי ציבור)
רומיה | צילום: עוז צחובי, יחסי ציבור

4. חמרמורת

עוד בר אלכוהול ואוכל מוקפד שמככב החודש ברשימה, הפעם בחיפה, שייך לאחד השפים שמובילים את הסצנה הקולינרית בעיר ובייחוד בשוק תלפיות מלא החיים. חמרמורת של אילן פרון ממסעדת תלפיות היא המקום הקטן והטרנדי של הרגע בשוק (הוא חולק את הרעם עם בעתו, עוד בר יין נהדר שנפתח לא רחוק בשוק וכבר כיכב במדור הזה שלנו). הסיפור פה הוא אומנם האלכוהול אבל זה לא אומר שהאוכל פחות משמעותי. אפשר למצוא כאן מנות קטנות כמו דגים כבושים במקום, ברזאולה, שרימפס כבוש וגבינת סגנאקי אפויה בבצק עם ריבת עגבניות שרי והל. פתוח בשעות הערב בלבד חוץ מבימי שישי, אז נפתח בצהריים.

חמרמורת. סירקין 27 שוק תלפיות, חיפה

 

חמרמורת מבית היוצר של חמארת תלפיות (צילום: אילן פרון, יחסי ציבור)
מבית היוצר של מסעדת תלפיות | צילום: אילן פרון, יחסי ציבור

3. שפוי

המסעדונת הקטנטנה של השף יונתן בורוביץ' היא ללא ספק ההצלחה המאסיבית של החודשים האחרונים. ו\היא קולעת בול למה שכולנו מחפשים עכשיו במקום לצאת אליו: מקום קליל עם אוכל טוב, אווירה צנועה ומחיר סביר. בורוביץ' לבדו אחראי על כל מה שמוגש כאן, אז קחו את זה בחשבון, ויחד עם ההייפ סביב המקום יש באופן די מובן גם עומס גדול וזמן המתנה ארוך שמתלווה אליו. אחרי שצולחים את המכשולים שבדרך, אפשר להגיע לשפוי וליהנות ממנות כמו תמנון בשומן כבש עם תפוחי אדמה; סלט דגים כבושים; שפיץ שייטל מעושן; פירה מזלג ועוד. הצלחות קטנות והמחירים לרוב נעים סביב 40-50 שקלים לצלחת ולא עוברים את ה-58 שקלים למנה. אין הזמנות מקום מראש.

שפוי. סמטת הכרמל 23, תל אביב

 

בר יין שפוי (צילום: @shafo_ii, instgaram)
בר יין שפוי | צילום: @shafo_ii, instgaram

2. למפור

הקאמבק המשודרג של מסעדת האנוי האהובה לחיינו לא עבר בשתיקה, וזה חלק מסוד ההצלחה המהירה של למפור - שיתוף הפעולה החדש בין קבוצת המסעדנות של שחר סגל ואייל שני לבעלים הקודמים של מסעדת האנוי התל אביבית שסגרה דלתות במפתיע לפני הקורונה. המקום נפתח היכן שפעל סניף של המזנון (ואז המבורגריית המלוכלך) ברחוב המלך ג'ורג' בתל אביב, והאוכל נע בין המטבח המלזי, לווייטנאמי, לסיני ולהודי בצורה שמקשה להחליט מה להזמין מהתפריט עושה החשק הזה. אפשר למצוא פה סלט ווייטנאמי עם טופו; צ'יקן קארי עם לחם עלים מלזי; אורז מטוגן עם שרימפס וביצה; רוטי עם קארי בשר בשילוב קוקוס וכפיר ליים; בורקס סיני במילוי ברביקיו פורק; הר גאו שרימפס בבצק אורז; וקינוח קפה ווייטנאמי קר עם חלב ממותק.

למפור. המלך ג'ורג' 30, תל אביב. לא כשר   

 

למפור. מטבחים אסייתיים נפגשים (צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור)
למפור. מטבחים אסייתיים נפגשים | צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור

1. עמק

עמק היא כנראה המסעדה "מסעדה" של ממש היחידה בכל הרשימה שלנו הפעם. עוד יותר מרשים שהמקום הכי מדובר של החודש נפתח דווקא בעמק חפר ולא בעיר גדולה. הבראסרי המשגע הזה של השף עידו פיינר משך אליו את כל הפודיז בארץ כבר בשבועיים הראשונים לפתיחה וההישג הגדול בהרבה הוא שהוא גם הצליח להרשים עם אוכל מדויק, תפריט בראסרי קלאסי שכולל כמה נגיעות מקומיות שוות ואווירה נעימה ומזמינה. יש פה פטה כבד שלא כדאי לפספס; מרק בצל צרפתי שהוא בול לחורף שבחוץ; מבחר פסטות קטן וקולע; סטייק עם צ'יפס כי בכל זאת בראסרי; וקינוחים שווים בסגנון של פעם בביצוע מודרני כמו בסבוסה ששוחה בתזקיק של יוליוס; בוואריה; ופאי פקאן.

עמק בראסרי. מתחם דור אלון, משמר השרון. 077-9800322

 

פטה, עמק בראסרי (צילום: שני הלוי, יחסי ציבור)
עמק בראסרי | צילום: שני הלוי, יחסי ציבור