פנקייקים בנדיקט בילו (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
פנקייקים של בנדיקט. עכשיו גם בברלין ובצומת ביל"ו | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

לא הייתה פלטפורמה תקשורתית שלא הזכירה השבוע את קבוצת מסעדות ארוחות הבוקר בנדיקט, שפותחת מסעדה לראשונה מחוץ לגבולות הארץ, בברלין. אנחנו סופר מפרגנים למהלך, אבל למה ללכת רחוק כשאפשר לדבר על המסעדה החדשה של הרשת בצומת ביל"ו (שמתהדרת בבר פנקייקים פרונטלי, התגשמות כל חלומותינו): המקום יחל לפעול בקרוב במתכונת הידועה של 24/7, ואנחנו שומעים עליו לא מעט מתושבי האזור הנלהבים. מברלין ועד רחובות - אגז בנדיקט בכל מקום.

בנדיקט בילו. בוסי סנט ג'ורג' 9, קריית עקרון. 03-6868657

אבירם חיוקה בית הכוון (צילום: רון ירקוני,  יחסי ציבור )
פתח מקום חדש בירושלים. אבירם חיוקה | צילום: רון ירקוני, יחסי ציבור

בוגר "משחקי השף" אבירם חיוקה פתח לאחרונה בית פיתות חדש וכשר בצומת אורנים בירושלים. חיוקה ביסס את עצמו כפרסונת אוכל ירושלמית כשנכנס לנעליו של המאסטר שף אבי לוי בבית הכוון - מסעדונת חביבה שפתח לוי בסמוך למתחם התחנה הירושלמי ועזב אחרי שהחליט לפתוח את צ'יריפום בתל אביב. כעת יצא חיוקה לדרך עצמאית ובחר בסגנון ירושלמי וצנוע: תבשילים ביתיים ומנות לכאורה קלאסיות, במגע של שף ובתוך פיתה. חיוקה מציע כאן פיתות במילויים בשריים או צמחוניים כמו שניצל עגל, פטה כבד, פלאפל עדשים, מעקודה או ראגו בווריאציה מזרחית. הגישה הכי פשוטה ובגובה העיניים, וגם המחירים נוחים (25-39 שקלים למנה). 

חיוקה בפיתה. פייר קניג 2, ירושלים. כשר

סברוסו שוק הכרמל (צילום: אוכל טוב)
בלי יומרות. סאברוסו בשוק הכרמל | צילום: אוכל טוב

זו אמורה להיות רשימה של מסעדות, אבל הפעם הסתנן פנימה גם דוכן קטן וצנוע שנפתח לאחרונה בשוק הכרמל. המקום נקרא סאברוסו (טעים בספרדית) והוא מציע אוכל מקסיקני נאמן למקור ובמחיר נעים. תמצאו כאן למשל קסדייה במילוי עוף מפורק; טאקו מטוגן במילוי של עוף, בקר או תפוחי אדמה; ובוריטו במילוי בקר, אורז וכרוב. המחירים נעים בין 28 ל-36 שקלים למנה ויש גם בירה מהחבית וכמובן טקילה. כיף לדעת שלצד שלל המסעדות המקסיקניות שנפתחו בשנה החולפת ברחבי הארץ צומחים גם מקומות קלילים כמו סאברוסו, ועוד יותר כיף שכולם מתלהבים מהמקום הזה כמונו.

סאברוסו. הכרמל 36, שוק הכרמל, תל אביב

מאייר - כנאפה דג (צילום: עודד קרני, אוכל טוב)
למדו מהשגיאות. מאייר | צילום: עודד קרני, אוכל טוב

לא אכפת לנו מה אומרים מסביב, אנחנו חושבים שמשהו טוב קורה במסעדת מאייר של השף אוסמה דלאל. בייחוד עכשיו, אחרי שהתקופה הראשונית של הרצה והסתגלות הסתיימה (ונדמה לנו שהלקחים מהביקורות הקשות שספג המקום הופקו), בתיאום מושלם עם רוחות הסתיו שהחלו לנשב בגינה הקסומה של המסעדה. המקום מספק בילוי מושלם לתקופה זאת של השנה, ודלאל מציע כאן מטבח ערבי מודרני שמתכתב עם מקורותיו בעכו אבל נוגע גם לנוף האקלקטי של האוכל בתל אביב. על אף התחלה קשה יחסית, יכול להיות שעלו כאן כעת על דרך המלך.

מאייר (Maiar). יבנה 23, מלון הבוטיק עלמה, תל אביב. 03-9017652

טוטומה - טירדיטו (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
אוהבים אותך. טוטומה | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

טוטומה הלטינית של דליה אלחדף היא לא מסעדה חדשה. למעשה, בימים אלה ממש היא חוגגת שנה של פעילות מצליחה וזה, בשילוב ביקורת משתפכת של מבקר האוכל שלנו, הם סיבה מספיק טובה להכניס אותה לרשימה הנוכחית. בשורה התחתונה - מדובר פשוט במקום טעים. מאז שפתחה את המסעדה מצליחה אלחדף לעשות פה את הבלתי אפשרי ולהגיש אוכל מקורי (בכל זאת, ונצואלה), לא יקר ובאווירה משוחררת במיוחד. מאחר שמדובר בבוגרת "מאסטר שף" ללא ניסיון מקצועי בתחום האוכל - היינו סקפטיים (ולא רק אנחנו), אבל אלחדף הוכיחה כבר שהיא מקצוענית אמיתית שפשוט יודעת את העבודה. 

טוטומה. דיזנגוף 265, פינת ירמיהו, תל אביב. 03-5168963 

סטלאר נקניקים (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
חדשים בשוק הפשפשים. סטלאר | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

פונדק דה לוקס, מוסד הברביקיו האמריקאי מיפו, לא מפסיק לפרוח; אחרי ההתבססות של טראק דה לוקס המוצלח בכיכר דיזנגוף, פותחת הקבוצה במגרש הביתי שלה ביפו בר אוכל אינטימי וסקסי שעונה לשם סטלאר (Stellar). בתפריט האלכוהול מציעים פה מגוון סוגים של וויסקי, ברבן ויינות, ובגזרת האוכל תמצאו פה מנות כמו גרילד צ'יז סנדוויץ' עם גבינת ברי, בייקון, טלה ודבלים; כריך דלי חם שכולל 200 גרם קורנביף מעושן; וצלחות כיפיות של נקניקים או גבינות בייצור ארטיזנלי שמוגשים לצד לחם בריוש שמנמן. מקום בילוי חדש וכיפי באחד האזורים הלוהטים.   

סטלאר. עולי ציון 7, יפו

קונטיינר אבן גבירול (צילום: אסף קרלה,  יחסי ציבור )
חדשים בתל אביב מדימונה. קונטיינר | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

אחת הפתיחות המסקרנות של התקופה האחרונה היא זו של הקונטיינר: חומוסייה ובית אוכל עממי, שמהווה תוספת צבעונית לסצנת הסטריט פוד הסואנת של רחוב אבן גבירול השוקק בתל אביב. המקום, שעליו סיפרנו לכם כאן לראשונה, מגיע בכלל מדימונה, שם פועל כבר זמן מה סניף מוצלח של הקונטיינר. בסניף התל אביבי מתכננים הבעלים לפעול במתכונת רחבה יותר ולתפקד כמקום בילוי וחמארה של ממש, ולכן הם מציעים מלבד חומוס שנטחן עם ההזמנה, פלאפל, סביח וסלטים, גם בירה מהחבית במחירים נוחים ושעות פתיחה שנכנסות עמוק אל תוך הלילה.  

קונטיינר. אבן גבירול 37, תל אביב.

אפילו יותר כיף כשלא צריך להגיע לשרונה מרקט @captaincurrytlv #food #indianfood #takeout

A photo posted by Rita Goldstein (@goldrita) on


קפטן קארי מצליחה להשתחל לרשימותינו זו הפעם השנייה, והיא בכלל לא ממש מסעדה אלא יותר דוכן הודי צבעוני, ואפילו כבר לא חדש. אז למה? כי בשבוע החולף התחילו בקפטן קארי במערך משלוחים מוצלח במיוחד שמביא את האוכל ההודי הצבעוני והטעים שיצר פה רושפלד עד לפתח הבית שלכם (אם אתם גרים באזור תל אביב). זהו בהחלט צעד משמח וזאת עוד סיבה לכך שאנחנו פשוט לא מפסיקים לשמוע על המקום הזה. 

קפטן קארי. שרונה מרקט, תל אביב

מוסקט רום ניו יורק עוף (צילום: Signe Birck,  יחסי ציבור )
מגוון מסעדות מכל העולם מגיעות לישראל. ראונד טייבלז | צילום: Signe Birck, יחסי ציבור

ראונד טייבלז ביי אמריקן אקספרס היא לא מסעדה, אלא פרויקט קולינרי טעים ומסקרן שמתקיים זאת הפעם השנייה, ומביא לישראל שפים מוכרים ומעניינים. הפרויקט, ביזמת יאיר בקייר, מאיה קרבט ונירית וייס, יתקיים השנה במהלך כל חודש נובמבר ויחבר שפים מכל העולם לשפים ישראלים שיהפכו את המסעדות שלהם לגרסאות מקומיות של המוסדות מהניכר. למשל: המסעדה הבוליביינית גוסטו (שהקים המסעדן קלאוס מאייר מנומה) תתארח בקופי בר; המסעדה ההודית שנחשבת לטובה בעולם מגיעה להתארח בטאיזו של יובל בן נריה; השף דיאגו מוניז מלימה מגיע לבשל עם חיים כהן ביפו תל אביב; ואחת מהמסעדות התאילנדיות הלוהטות של בנגקוק מגיעה להתארח בבית תאילנדי. יהיו כאן 3 מסעדות בעלות כוכב מישלן, מסעדה אחת בעלת 2 כוכבי מישלן, ו-5 מסעדות שמככבות בדירוג הנחשב של 50 המסעדות הטובות בעולם של סן פלגרינו. כבוד.

לפרטים נוספים

לוקה ולינו - בריק (צילום: איתיאל ציון,  יחסי ציבור )
שוב כאן. לוקה ולינו | צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור

המסעדה שכבשה את המקום הראשון של החודש הקודם שומרת על מעמדה גם בסיבוב הנוכחי. על אף ביקורות אוכל לא מהללות שפורסמו לאחרונה, לטעמנו - מדובר במסעדה ראויה, שווה וכיפית במיוחד. לוקה ולינו היא הגלגול התל אביבי של המוסד הירושלמי האיטלקי משוק מחנה יהודה, טופולינו. המעבר הנוכחי לתל אביב הצעיר את המסעדה, עם חבירתו של שף חדש (הבן של הבעלים מוריס גיני ויונה ששון). עוד תורם לאווירה העדכנית החלל המרווח והמעוצב למשעי (מה שהיה חסר קצת במסעדת המקור). בסיכומו של עניין מדובר באחת היציאות המעודדות של התקופה האחרונה ובמסעדה שעשויה, בתקווה, להפוך למוסד תל אביבי. לפחות אם זה תלוי בנו.   

 לוקה ולינו. לילנבלום 20 א', תל אביב. 03-9027377

>> והנה המסעדות המדוברות של אוקטובר