בושוויק
בר הקוקטיילים שממוקם במלון בוטיק תל אביב גורם לנו להרגיש קצת כמו בטיול לחו"ל מהיום הראשון שהוא נפתח. החודש חבר למקום השף עינב אזגורי במטרה ליישר קו בין חווית הבילוי לאוכל ולמשקאות (עליהם חולשת קבוצת אימפריאל), עם מנות סליזיות ומוקפדות. בין היתר תמצאו פה נתחי תירס בחמאה על גריל פחמים עם ביסק סרטנים; פיצטה פפרוני עם רוטב עגבניות, מוצרלה וכרוב שחור; ודג ים מטוגן בציפוי של קורנפלקס ורוטב לימון חמוץ-מתוק. חוץ מזה, החל משש בערב ועד שמונה מוצעת במקום שעה שמחה משתלמת עם הנחות על הקוקטיילים למבלים מוקדם.

בושוויק. נחלת בנימין 28, תל אביב. 03-5678000

 

בושוויק עינב אזגורי פיצה  (צילום: בן יוסטר,  יח"צ)
בושוויק פיצה | צילום: בן יוסטר, יח"צ

שירי'ז
גבעתיים קיבלה החודש בוסט של פחמימות עם שירי'ז, בית קינוחים חדש וצבעוני שמביא מאבק הכוכבים של הקונדיטוריות התל אביביות גם לשכנתה הסמוכה. מציעים כאן מבחר מאפים קלאסיים, אבל בשירי'ז מתמקדים יותר בקינוחי ויטרינה. בין היתר תמצאו פה עוגת קרמשניט, עוגת אלפחורס, מוס נוטלה עם שוקולד לבן על עוגיית בצק פריך, עוגת סניקרס - מצע של עוגת שוקולד פאדג' ובוטנים, קרם שוקולד בלגי בשילוב קרמל חמאת בוטנים ושבבי בוטנים; ועוגת טופי קראנץ' – עוגת שוקולד עם קרם נוטלה, קראמבל שוקולד ונוגט וקרם שנטילי. לכם רק נותר להחליט על מה תרצו להשקיע את הקצאת המתוק היומית.

שירי'ז פטיסרי. כצנלסון 108, גבעתיים. 03-5558988

 

שיריס קינוחים עוגת שוקולד  (צילום: יובל אסף,  יח"צ)
שיריז קינוחים. עוגת שוקולד | צילום: יובל אסף, יח"צ
 

מקוטו
השף אביב משה יצא לגלגול מחודש אחרי שפרש ממסעדת מסה שלו: הוא התמקם ממש לא רחוק עם מסעדה אסייתית חדשה בשם מקוטו שנמצאת גם היא ברחוב הארבעה בתל אביב. התפריט במקוטו כולל מנת כבד אווז מתוקה, ממנות החותמת של משה, שמוגשת במקום עם אננס מקורמל ובריוש צלוי. עוד בתפריט שפע מנות סושי כמו רול ספייסי בס עם כוסברה, צ'ילי אדום, מלפפון, בטטה סגולה, אספרגוס, מעטפת דג בס ואיולי כמהין; ורול מיקס שרימפס טונה עם שרימפס בטמפורה ומעטפת טונה ואבוקדו. האם השילוב בין האוכל שהכרנו תחת ידיו של משה והמטבח האסייתי טבעי? לא ממש, לפחות לא בעיני מי שמכיר את היצירה של השף, אבל שאפו על האומץ והרצון לצאת מהקופסה.

מקוטו. הארבעה 21, תל אביב. 03-9191555. לא כשר

 

אביב משה (צילום: אלון גרגו, מסה)
עכשיו בזירה האסיאתית. אביב משה | צילום: אלון גרגו, מסה
  

מאריס
בתקופה האחרונה ניכרים מחדש ניצנים של המטבח הטורקי בישראל. מלבד נציגויות כמו באבאג'ים ומוטפאק לא ראינו בשנים האחרונות מסעדות טורקיות שצצות להן בארץ, והחודש זה החל לקרות. מאריס, מסעדה טורקית חדשה שנפתחה בצפון תל אביב היא הבולטת שבנציגויות עם תפריט שכולל את כל הלהיטים סטייל לקרדה, סלט פלפל שושקה צלוי עם גבינת טולום, לחמעג'ון וקבב (יש גם שלל מנות גריל נוספות). את המקום פתח יקי כביר שמפעיל ממש בסמוך את מסעדת סרפינה האיטלקית וכעת מבסס לעצמו אימפריה קולינרית קטנה בשכונה הצפונית של תל אביב.

מאריס. איינשטיין 7, תל אביב. 03-3014173. לא כשר

 

מאריס מסעדה תורכית מאפה  (צילום: ארקדי רסקין ,  יח"צ)
מאריס מסעדה תורכית | צילום: ארקדי רסקין , יח"צ
   

ויקטור דגים
בני בריגה הוא אחד מהאנשים שאחראים להתרוממות הקולינרית של שוק לוינסקי בתל אביב, אחרי שכבש את לב התיירים והמקומיים עם משקאות הגזוז היפהפיים שלו ושלל פירות וירקות מותססים ומסקרנים שהוא מגיש בקפה לוינסקי שלו. כעת, התרחב בריגה עם פרויקט חדש שמתמקד הפעם באוכל ופתח את ויקטור: טברנת דגים קטנה בלוינסקי שמציעה דגים כבושים, מטוגנים או צלויים במבחר ווריאציות. האופציות כאן כוללות פלמידה עם חלה אישית, שמנת וסומאק; קורן דוג עם זעתר בבלילה וצ'יפס; ומיקס דגים מטוגנים עם איולי שנעשה במקום. קליל וכיפי, וזה כל מה שצריך לקיץ הקרוב.

ויקטור דגים. לוינסקי 36, תל אביב

 

ויקטור דגים. קורנדוג זעתר (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
ויקטור דגים. קורנדוג זעתר | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
   

איתיאלה
איתיאלה היאט היא לא רק זוכת מאסטר שף הטרייה, היא גם מסעדנית שפועלת בחודשים האחרונים לביסוס הפוד טראק החדש שלה במושב מטע. המקום, שהיה עמוס לעייפה גם כך, בטח ילך ויהיה עמוס יותר ויותר עם הזכייה של איתיאלה, אבל ככה זה כשמתפרסמים. היאט מפעילה בינתיים את המקום רק בימי שישי, החל מהבוקר (בואו מוקדם כי נפתח בעשר ונסגר בשתיים ויש סיכוי שיסיימו לכם את כל התופינים אם תתמהמהו) ומציעה בטראק החלבי שלה מה שמתחשק לה, וזה בעיקר מאפים ומתוקים (חלק מהקינוחים שהגישה גם במאסטר שף לאורך העונה) לצד סלט שמורכב מהעלים שהיא ובן זוגה מגדלים בחממות הסמוכות לטראק. שימו בוויז ירוקל'ה במושב מטע ותגיעו.

הפוד טראק של איתיאלה היאט. מושב מטע

 

הפוד טראק של איתיאלה היאט (צילום: עופר חן)
הפוד טראק של איתיאלה היאט | צילום: עופר חן
   

ספרינקלס
ספרינקלס היא הקינוחייה האמריקאית החדשה שמושכת אליה את חובבי הוורוד והחד קרן מתל אביב והסביבה. המקום מתמקד במאפים ומתוקים בסגנון אמריקאי, אבל בגודל צרפתי ואלגנטי (כך שתוכלו לטעום כמה שיותר). בין האופציות מבחר עוגיות, עוגות, מאפים וקינוחים אישיים. יש כאן הכל מהכל: מסמורס עם קורנפלקס מקורמל, דרך וופי פאי קוקיז במילוי קרם שוקולד לבן ופטל, בר פאי תפוחים או לימון, עוגת שוקולד וקפה ועד ממתקי רוקי רואד במבחר טעמים. כמובן שאין קונדיטוריה אמריקאית בלי נציגות ראויה לקאפקייק ולעוגיות השוקולד צ'יפס שגם מככבות כאן, רק תוודאו שיש לכם מסלול ריצה מתוכנן לאחרי שפוקדים את המקום.

ספרינקלס. יגאל אלון 94, תל אביב (מתחם מגדלי אלון). 054-7044665

 

ספרינקלס קאפקייק  (צילום: אסף קרלה,  יח"צ)
ספרינקלס. קאפקייק | צילום: אסף קרלה, יח"צ
   

רונג'אן
בשיאו של מבצע שומר החומות, כשהדיכאון חגג ומצב הרוח היה בדכדוך שיא, התבשרנו דווקא בבשורות מעודדות: מסעדת רונג'אן התאילנדית באשדוד, שבה לפעילות אחרי תקופה ארוכה שהייתה סגורה. אומנם לא מדובר בתזמון הכי טוב שאפשר היה למצוא, אבל השיחה עם אבי אבטה וזוגתו רונג'אן ששבו לארץ מחודשים ארוכים בתאילנד והחזירו לחיים את המוסד התאילנדי שלהם, עודדה אותנו. כעת, משהסתיים המבצע אנחנו מתכננים לקפוץ לאשדוד ולזלול את הפאד תאי, הסום טאם והבננה לוטי שהתגעגענו אליהם ולפרגן קצת לדרום. ואתם? 

רונג'אן, מקס נורדאו 24 אשדוד, 08-8645710

 

פאד תאי, רונג'אן (צילום: גיל גוטקין)
פאד תאי, רונג'אן | צילום: גיל גוטקין
   

אלטער
איזה כיף שאחד ממיזמי האוכל יוצאי הדופן של החודשים האחרונים הוא גם מהמדוברים ביותר שבהם: מסעדת אלטער שבראשה עומד השף ענר בן רפאל-פורמן כבשה החודש את לבבות המבקרים אבל ממש לא רק את לבבותיהם. המקום, שמתפקד כמעדנייה, בית קפה ומסעדה שמשקיפה על מטע שבגידוליו הם משתמשים גם במנות כאן, הוא דוגמה מעולה לכך שמסעדה חדשה ממש לא צריכה להתמקם בלב הקונצנזוס התל אביבי בשביל לעורר הייפ. האמת? אפילו להפך. בן רפאל-פורמן מציע פה מנות ייחודיות כמו פניס - עוגת חומוס מטוגנת על טחינות ממזרח ירושלים וסלסת ירוקים; שורש סלרי וביצה עלומה על קרם שורש סלרי, חמאת רוזמרין שרופה וגבינת פיקורינו; ומסבחה עם תבשיל בשר מפורק. בביקורכם הבא ברמת השרון.

אלטער. סוקולוב 79, רמת השרון.

 

מסעדת אלטער - שניצל חציל (צילום: שלי שלייר,  יח"צ)
מסעדת אלטער - שניצל חציל | צילום: שלי שלייר, יח"צ
  

אלכסנדר ברד אנד בייקרי
את המקום הראשון של החודש אנחנו מעניקים לשף קונדיטור אלכס ברמן שפתח בשבועות האחרונים את המאפייה החדשה שלו והצליח להעמיד בתור (גם בלי להתכוון) עשרות גרגרנים. ברמן, שעושה את הדברים בקצב שלו, מתמקד באלכסנדר ברד אנד בייקרי בבצקים עצמם. לא תמצאו פה קינוחי ויטרינה מפונפנים, אלא פחמימות ועוד קצת פחמימות. בין היתר התלהבנו מהקרואסון הקלאסי הקליל; ממאפה התפוחים שהוא מהטובים מסוגו בישראל; ומהבאגט המשובח (גם עוגת הגבינה הבאסקית היא לא פחות ממעולה). מי שמחפש יציאות מיוחדות יותר ימצא אותן פה בסופי השבוע עם יציאות כמו קראפין במילוי קרמל או מאפה גרמושקה עם מנגו ופסיפלורה, אבל אנחנו בעיקר מאחלים לכם לא להתייאש מאורך התור ושמשהו ישאר בוויטרינה.

אלכסנדר ברד אנד בייקרי. לילנבלום 18, תל אביב

 

אלכס ברמן מאפה קראפין  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
אלכסנדר. קראפין | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל