מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

קציצות סלמון וכרובית אפויות בתנור

בפעם הבאה שתחפשו רעיון מקורי לארוחת צהריים מהירה ומזינה, תזכרו את הקציצות האלה: הן בריאות, טעימות ולוקח פחות מחצי שעה להכין אותן

קציצות סלמון וכרובית אפויות בתנור (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 250 גרם סלמון נקי מעור ועצמות

  • כרובית קטנה (כ-300 גרם)
  • ביצה
  • בצל קצוץ
  • 3 גבעולי שמיר
  • חצי כפית מלח
  • אגוז מוסקט
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור לחום בינוני (180 צ').

2במעבד מזון מערבבים סלמון, כרובית וביצה.

3מוסיפים לתערובת את הבצל והשמיר ומתבלים.

4צרים בידיים רטובות קציצות ומניחים על תבנית משומנת.

5אופים כ-10 דקות, הופכים ואופים 2-3 דקות נוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה מחיטה מלאה ברוטב בטטה

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il