
סמוסה אפונה ותפוחי אדמהסמוסה מסורתית מטגנים, אנחנו יודעים, אבל פה הלכנו על אפייה (וגם על קמחים שטובים לכם לגוף), והתוצאה, תאמינו או לא – פשוט ממכרת. האם נמצא המאכל המטוגן היחיד בעולם שמצליח להיות נהדר גם אפוי? לגמרי יש מצב![]() צילום: ענבל כבירי, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (כ-10 סמוסות גדולות או 25 קטנות):
למלית:
אופן ההכנה:1הבצק: מערבבים בקערה את הקמחים והמלח. מחממים מעט את השמנים ומוסיפים, ואחריהם מוסיפים את המים בהדרגה. מעבדים את הבצק ידנית לכדור ומעבירים לקערה. משמנים ומכסים בניילון ומעבירים למקרר לכ-20 דקות (ניתן להכין יום מראש). 2המלית: בסיר קטן מבשלים את האפונה ואת תפוח האדמה בהרבה מים כ-25 דקות, עד שהאפונה רכה ומתחילה להתפרק. מסננים. 3מחממים היטב מחבת ומוסיפים את שמן הזית, זרעי החרדל והכוסברה והבצל הקצוץ, מערבבים היטב ומטגנים עד שהבצל רך וזהוב (שימו לב שלא יישרף). 4מפרקים את תפוח האדמה ידנית אל המחבת (או שחותכים גס). מוסיפים גם את האפונה המסוננת, הכורכום, המלח ושמן הקוקוס. מערבבים היטב ומטגנים כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים. 5מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 6מרכיבים את הסמוסות: מרדדים דק את הבצק, וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ (או 8 ס"מ, אם מכינים סמוסות קטנות). מניחים במרכז כל עיגול תלולית מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות. אפשר למתוח מעט את קצות הבצק ולקפל אותו לצורה גלית ויפה, או להדק בעזרת מזלג. 7מסדרים על נייר האפייה ואופים 20-25 דקות. * מומלץ להגיש עם ראיטה (מטבל יוגורט עם מלפפונים מגוררים ותבלינים). תגיות:סמוסה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |