אוכל
אוכל

נזיד שעועית אדומה

הטמפרטורות שוב צונחות? זמן מעולה להוציא את הקטניות מהארון! הפעם אנחנו מתכוונים לחמם לעצמנו את הגוף והנפש עם נזיד השעועית הזה, שכולו אדום על אדום. יש לנו הרגשה שזה יצליח

|mako אוכל| פורסם07:35
נזיד שעועית אדומה (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל
Rating:4.4166reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות שעועית אדומה
  • כף שמן זית
  • בצל גדול, קלוף וקצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 3 גזרים, קלופים וקצוצים לקוביות
  • שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 גבעולי סלרי (בלי העלים), קצוצים
  • כפית וחצי פפריקה
  • כפית קינמון (או פחות, לפי הטעם)
  • חצי כפית כמון
  • 800 גרם עגבניות חתוכות לקוביות, טריות או משומרות
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1משרים את השעועית במים למינימום 6 שעות.

2מסננים, מעבירים לסיר בינוני ומכסים במים פושרים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ומקפים את הקצף שמצטבר למעלה.

3מבשלים את השעועית כרבע שעה, ומסננים.

4מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים שתי דקות תוך ערבוב. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הגזרים, שורש הפטרוזיליה וגבעולי הסלרי.

5מתבלים את התערובת בפפריקה, קינמון וכמון ומערבבים היטב. מוסיפים את השעועית והעגבניות ומערבבים.

6מוסיפים חצי ליטר מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כשעה ורבע, עד לריכוך, תוך ערבוב מדי פעם.

>> בפעם שעברה הכנו מרק כתום, אבל לא כמו של כולם

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il