אוכל
אוכל

סלט גריסי פנינה וכרובית מתובלת

כמה אנחנו אוהבים סלטים חדשים ששוברים את שגרת החסה, עגבנייה ובצל? ממש אוהבים. עכשיו תציצו בתמונה כאן למטה ותבינו למה כל כך התרגשנו מהסלט הזה שמשלב בין כרובית לגריסי פנינה וצ'ילי

|mako אוכל| פורסם07:01
סלט גריסי פנינה וכרובית מתובלת (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל
Rating:4.5126reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (3 מנות):

  • 100 גרם (חצי כוס) גריסי פנינה
  • חצי כפית מלח
  • כוס וחצי מים
  • ראש כרובית שלם, מפורק לפרחים
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית גרגירי צ'ילי יבש (לא חובה)
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • חצי כפית מלח
  • 1 כף דבש
  • 1 כף מים
  • מיץ מחצי לימון
  • חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 בצל ירוק, קצוץ

אופן ההכנה:

1מחממים סיר עם מים ומלח על אש גבוה, מוסיפים פנימה את הגריסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-15-20 דקות או עד שהמים נעלמים לגמרי מהסיר והגריסים נראים תפוחים ומוכנים.

2מניחים את פרחי הכרובית בקערה גדולה ויוצקים עליהם מים רותחים. משרים במים ל-10 דקות ומסננים.

3מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים פנימה את פרחי הכרובית ומסדרים כך שהפרחים יכסו את כל המחבת בצורה אחידה. מטגנים כ-3-5 דקות או עד שהצד התחתון משחים. הופכים את הפרחים ומטגנים עוד כ-2-3 דקות.

4מוסיפים לפרחי הכרובית את אבקת הצ'ילי, הפפריקה והמלח, ומערבבים היטב.

5מוסיפים למחבת את הדבש, המים ומיץ הלימון ומערבבים. מבשלים עוד 8 דקות ומורידים מהאש.

6מערבבים בקערה גדולה את גריסי הפנינה, פרחי הכרובית, פטרוזיליה ובצל ירוק, ומגישים חם או קר.

>> בפעם הקודמת הכנו קציצות עדשים אדומות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il