
פריטטה חלומי ותפוחי אדמהמה דעתכם על ביצים, תפוחי אדמה וגבינת חלומי פריכה מבחוץ ורכה מבפנים? קבלו את הפריטטה - החביתה הכי משביעה שיש שאמנם מתאימה לארוחת בוקר או בראנץ', אבל גם יכולה להיות בסיס נהדר לארוחת ערב מהירה לכל המשפחהעידית נרקיס כ"ץ|mako אוכל| פורסם22/02/1510:26 ![]() צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מרתיחים מים בסיר. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות ומוסיפים לסיר עם מעט מלח. מבשלים כ-10 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך. מסננים. 2במקביל, פורסים את גבינת החלומי לפרוסות ומטגנים אותה על מחבת (שיכולה להיכנס גם לתנור) עם מעט שמן, דקה-שתיים מכל צד עד שהיא מתחילה להשחים. מניחים בצד. 3מוסיפים עוד מעט שמן או חמאה למחבת, ומטגנים את תפוחי האדמה כמה דקות, עד שהם מקבלים מעט צבע. מוסיפים למחבת את הבצל הירוק לעוד כ-2 דקות. 4טורפים את הביצים, מוסיפים להן מעט מלח ויוצקים אותן למחבת. מערבבים ומוסיפים במהירות את החלומי המטוגנת על הביצים כשכבה עליונה (כדאי להשקיע מעט את הפרוסות בתוך הבלילה). מטגנים את הביצים רק עד שהשוליים מתחילים להתייצב. 5מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות על תכנית גריל עליון ל-10 דקות, עד שהחלק העליון משחים והפריטטה יציבה. >> בפעם הקודמת הכנו קיש גבינת עזים עם עגבניות מיובשות וצנוברים>> הצביעו והשפיעו: מה תרצו שנכין בשבוע הבא?![]() | יתרונות חלב העזים |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |