מרק חומוס וקבנוס (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
מרק חומוס וקבנוס. נותן פייט לגשם שבחוץ | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

מרק חומוס וקבנוס

זמן עבודה: 12 דקות
זמן הכנה כולל: 48 דקות
עלות: כ-38 שקלים

המצרכים:
3 בצלים חתוכים לרצועות
מעט שמן, לטיגון
3 קבנוס פרוסים לעיגולים
5 שיני שום, קצוצות
1 פלפל אדום חריף, פרוס ללא הגרעינים
5 גזרים, חתוכים לקוביות
5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
600 גרם גרגירי חומוס קפואים
260 גרם עגבניות מרוסקות
חצי חבילת פטרוזיליה, קצוצה
2 עלי דפנה
מעט אורגנו
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הקבנוס ומטגנים כדקה.

2. מוסיפים את השום והפלפל החריף, מערבבים ומוסיפים את יתר המצרכים.

3. מוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ- 35 דקות.

* אפשר להגיש עם אורז לבן.

המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו פתיתים עם פרגיות ובטטה
>> כל המתכונים לאוזני המן