יש מתכונים שאני מסתכלת עליהם ויודעת בוודאות שמשהו חסר או לא בסדר. זה יכול לקרות לי עם מתכון של שף, מתכון שמצאתי בפורטל גדול ובעיקר, עם מתכונים של אמא מיקי. אז נכון שהמוח הפנומנלי שלה זכר את הוראות הכנה של מאות מתכונים, אבל המתכונים שבקופסת המתכונים, איך לומר, לא תמיד מבטיחים תוצאות כמו שלה.

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

עוגת תפוחים וקרמל (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
עוגת תפוחים וקרמל. תודה לאל על בתיונת | צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

במסגרת ההכנות לצילומים לטור, אני עוברת על קופסת המתכונים, מסננת את אלה שכבר קיבלו תשומת לב ופורסמו, מעיינת באלו שטרם זכו ובוררת כמו בפינצטה מתכונים מתאימים לצילומים: שיהיו מגוונים, ברורים, טעימים והכי חשוב – הצלחה בטוחה.

כשדגתי את המתכון לעוגת הקרמל תפוחים, מיד ראיתי שמשהו שם לא מדויק. מפאת זמני הקצוב, לא היססתי והתקשרתי לבתיה החברה האהובה של אמא, הידועה כבתיונת. אחרי סמול טוק והבעת געגועים ניגשנו לעניין: תוך שתי דקות התבהרה התמונה: תוספת של עוגה אחרת השתרבבה לה למתכון. בתיה שלפה את המינונים המדויקים, הבהירה את שלבי ההכנה, הוסיפה טיפ או שניים, ונפרדנו בהבטחה למפגש אצלינו בנוף כנרת ממש בקרוב.

טרחתי על העוגה בכל שלביה וכשהיא יצאה מהתנור יפה וריחנית, כבר בירכתי את בתיונת ושמחתי שאמא אספה סביבה חברות מצוינות שאפשר לסמוך עליהן, בכל תחום.

המרכיבים:
לקרמל:
2 כוסות סוכר
חצי כוס מים

מלית:
5 תפוחי גרנד קלופים ופרוסים דק
150 גרם אגוזי פקאן שלמים

לבצק:
100 גרם חמאה
כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח
3 ביצים
3 כפות שמן

תבנית 26 עגולה קפיצית

אופן ההכנה:

1. מרפדים את התבנית עם נייר אפייה גדול דיו כך שיכסה את התחתית ואת השוליים.

2. מתחילים עם הקרמל: מחממים סיר בינוני. שופכים סוכר ומים ומערבבים. התערובת תהפוך לקרמל חום תוך רבע שעה לערך על אש בינונית, תוך כדי ערבוב. כשהתערובת מסמיכה ומשנה צבעה לחום, שופכים בעדינות על נייר האפייה בתבנית ומפזרים בצורה אחידה בזהירות.

3. מפזרים בצורה מסודרת את תפוחי העץ הפרוסים (נזהרים על האצבעות שלא יטבלו בקרמל – הוא חם ומתקשה מיד) כך שנוצרות מניפות תפוחים בכל התחתית. מעל מפזרים אגוזי פקאן בצורה אחידה.

4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

5. מכינים את הבצק: מערבלים חמאה עם סוכר עד שנוצרת תערובת אחידה, מוסיפים קמח, ביצים ושמן. מערבלים עד ליצירת תערובת אחידה.

6. יוצקים בזהירות ובצורה אחידה את תערובת הבצק מעל הפקאנים ומיישרים בזהירות רבה בעזרת מרית סיליקון. נזהרים שהפקאנים לא ינדדו ושהשכבה התחתונה תישאר במקומה.

7. מכניסים לתנור ל-50 דקות (מאחר שאין אפשרות לבדוק את הבצק עצמו, צריך להקפיד שיצא מהתנור חום וקצת קשה (יותר מעוגה בחושה).

8. מחכים מעט שהעוגה תצטנן והופכים אותה בזהירות על צלחת הגשה. מסירים בעדינות את נייר האפייה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 >> בשבוע שעבר הכנו דלורית בתנור
>> המסעדות האיטלקיות הכי טובות