"אין מה לאכול", מכריז בן זוגי בעודו בוהה בתכולת המקרר, ואני נזכרת ברוני בת 14 נכנסת הביתה אחרי פעילות בית ספרית, מורעבת כמו שרק טינאייג'רית יכולה להיות, נכנסת למקרר ומיוצאת בהכרזה דומה. אמא שלי היקרה, היתה דואגת להכין לנו אוכל מדי יום, בין אם בשעות הערב שהיתה עומדת במטבח וטורחת, או בשעות הבוקר לפני שיצאה מהבית. אם היתה שוכחת, היתה משאירה לנו סכום כסף שיספיק למשהו שישביע אותנו, עד ארוחת הערב האהובה והמפורסמת שלנו. במקרים אחרים, היתה נעמדת לידי מול תכולת המקרר ומונה את מה שיש שם. אף פעם לא הבנתי איך מהמרכיבים הבסיסיים האלה היא הייתה מתקינה ארוחה לתפארת. אחד האילתורים הגדולים שלה, ואני מאמינה שרוב האמהות מצטיינות בזה, הוא פשטידות. עם ירקות, או עלים חלוטים, מפסטה או בשר טחון, מלאה גבינות או סתם הפתעות. שנים אחר כך גיליתי, שסודות הקסם של הפשטידה גרים כנראה בכל אמא: שאריות במקרר והמון רצון טוב להאכיל.

פשטידת בצל (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פשטידת בצל ותפוחי אדמה. פתרון קלאסי של אימהות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

בכל פעם שאני שומעת את ה"אין מה לאכול" הזה, אני ניגשת למקרר ולמזווה ומתחילה להוציא דברים. "שב", אני אומרת לו, ומסתערת על המטבח. 45 דקות, ושלוש מנות טעימות ומשביעות עומדות על שולחן הוינטג' שבפינת האוכל, רק מחכות שיסתערו פנימה. "אבל איך עשית את זה?" הוא תמיד שואל. הייתה לי מורה טובה", אני אומרת בהצטנעות, דקה לפני שאני ממטירה עליו שאלות לגבי טיב האוכל וסוחטת מחמאות בלי הפסקה.

פשטידת בצל ותפוחי אדמה  

המרכיבים:
50 גרם חמאה
כפית סוכר
3 בצלים גדולים מקולפים ופרוסים דק
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים דק
2 כפות קמח
3 ביצים
200 מ"ל (גביע) יוגורט (אני מעדיפה עזים)
מלח
פלפל גרוס
תיבול: קינמון / מוסקט / בהרט. אני מכירה אמהות שדוגלות באבקת מרק עוף או בצל
*מי שאוהב בסיס יציב לפשטידה, אפשר להניח בבסיס התבנית שכבה מרודדת של בצק עלים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מחממים מחבת גדולה וממיסים חמאה עם סוכר. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שמתרכך. מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים, מתבלים, ומשאירים על אש בינונית כעשר דקות עד שהם עשויים יפה יפה. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומורידים מהאש.

3. טורפים את הביצים ומוסיפים יחד עם היוגורט לתערובת. מערבבים היטב, ומשטחים בתבנית פיירקס מאורכת או בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

4. אופים כ-30 דקות.

* אפשר וכדאי להגיש עם שמנת חמוצה ובצל ירוק.

* לחובבי הפרווה: את החמאה אפשר להחליף במעט שמן קנולה, ואת היוגורט בשמנת צמחית 15%.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את הפשטידה עם החברים

>> הצטרפו לקבוצה של טעימא בפייסבוק
>> טיפים לפנקייקס המושלמים