אחת ההנאות היותר גדולות של החיים היא ארוחת בוקר טובה, כזאת שאוכלים בנחת בסוף השבוע, עדיף בחברת משפחה או חברים, עם קפה הפוך מלא בקצף ושולחן מלא במטעמים. אחת המנות הקלאסיות של ארוחת הבוקר המושקעת היא פנקייקס, או חמיטות בעברית.

אבל בואו נודה בזה, ההבדל בין פנקייקס של בית קפה או מסעדה, לבין הפיתות השטוחות שיוצאות בבית הוא עצום, ודי מבאס למען האמת. אבל בשביל זה אנחנו כאן, כדי לעזור לכם להכין פנקייקס מושלמים.

לביבות פנקייק (צילום: istockphoto)
מגדל הפנקייקס הנאה הזה יכול להיות שלכם, אם תעקבו אחרי הטיפים הבאים | צילום: istockphoto

הרבה דברים יכולים להשתבש בדרך, אבל אם תקפידו על הכללים הבאים, תוכלו להוציא תחת ידכם חמיטיות שלא יביישו גם את בית הפנקייק המקורי.

1. הכינו את הבלילה בעצמכם

יש הבדל גדול בין פנקייקס שמכינים לבד, לבין כאלו שמגיעים מקופסה. לפני הכל, אין מה לעשות – זה הרבה יותר זול להכין פנקייקס לבד: עלות החומרים היבשים היא כמעט אפסית, לעומת גרסת הקופסה. שנית, כשאתם מכינים את הפנקייקס שלכם בעצמכם אתם משתמשים בחומרים הרבה יותר טריים, וגם שולטים בדיוק על מה אתם שמים וכמה.

הקפידו להשתמש בקמח תופח (או קמח רגיל בתוספת אבקת אפייה) כדי לקבל פנקייקס עבים. מי שרוצה פקנייק ממש שמן, יכול להוסיף גם מעט רוויון וסודה לשתייה, שגם הם משמשים כמתפיחים.

2. אל תערבבו את הבלילה יותר מדי

בדיוק כמו עוגה בחושה, גם הפנקייקס סובלים כאשר מערבבים את הבלילה שלהם יותר מדי, והתוצאה הסופית יוצאת קשה ושטוחה. כדאי לערבב בנפרד את החומרים הרטובים והיבשים, ולנסות להכניס כמה שיותר אוויר (בעזרת מטרפה) לבלילה הרטובה. כשמאחדים את שתי הבלילות, עדיף להשאיר גושישים מאשר לערבב אותן יותר מדי.

נפה (צילום: istockphoto)
ערבוב יתר יהפוך את הפנקייקס לקשים | צילום: istockphoto

3. המחבת והטיגון

עדיף להשתמש במחבת טפלון או בעלת ציפוי שאינו נדבק אחר, כדי לטגן את הפנקייקס בלי שיידבקו ולא להעמיס בשומן מיותר. אם אין לכם מחבת כזו, הקפידו להוסיף מעט חמאה או שמן למחבת אחרי כל סיבוב, כדי שבזמן שתהפכו אותם הן ייפרדו בקלות מהמחבת.

את החום הרצוי תמצאו על הלהבה הבינונית, מאחר שלהבה גבוהה מדי תשרוף את החלק החיצוני בזמן שהפנים עדיין יישאר נוזלי, ולהבה נמוכה מדי תגרום לכך שהפנקייקס ישתו את כל השומן שבמחבת.

4. ההפיכה הגדולה

הפיכה מוקדמת היא סימפטום מוכר של פנקייקס לא מוצלחים. חכו עד שתראו בועיות על צידה העליון של החביתית, הרימו אותה מעט עם המרית והציצו אם הצד השני זהוב מספיק, ואז תהפכו. אתם לא חייבים להציץ בכל פעם, אבל זה רצוי לפחות בפעמים הראשונות.

עוד טעות פטאלית שאתם יכולים לעשות זה להפוך שוב ושוב את הפנקייקס. הופכים פעם אחת וזהו, בלי ויכוחים.

אין תמונה
לא מטרטרים את הפנקייקס במחבת- הופכים פעם אחת וזהו

עכשיו כשאתם יודעים את הכללים, ואחרי שכבר ניסיתם אותם על פנקייקס רגילים, אתם מוזמנים להתחיל ולגוון:

תוספת פירות יער: מערבבים ישר לתוך הבלילה, או שמוסיפים אותם על המחבת על הצד העליון של הפנקייק.

תוספות מלוחות: ותרו על הסוכר, וטגנו פנקייקס עם תוספות מלוחות (לארוחת צהריים או ערב), כמו גבינה מלוחה, תרד, סלק ועוד. מתכונים ורעיונות אפשר למצוא פה.

תוספות אחרות: אפשר להוסיף לבלילה פיסות חלבה, קוואקר, שוקולד צ'יפס, גרידת לימון או תפוז, ובעצם – כל מה שיעשה לכם כיף.

שינוי סוג הקמח: ממירים מחצית מכמות הקמח בקמח מלא או קמח כוסמין, ומקבלים פנקייקס בריאים יותר.

ילד אוכל פנקייק (צילום: istockphoto)
פנקייק בסיסי. בהצלחה! | צילום: istockphoto

פנקייק בסיסי

המרכיבים:
2 כוסות קמח
1/2 2 כפיות אבקת אפייה
3 כפות סוכר
קמצוץ מלח
2 ביצים
1/4 1 - 1/2 1 כוסות חלב (תלוי כמה נוזלית אתם רוצים את הבלילה)
20 גרם חמאה מומסת (או 2 כפות שמן)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.

2. בקערה נפרדת, טורפים בעזרת מקצפה את החומרים הרטובים: הביצים, החלב והחמאה המומסת. השתדלו להכניס כמה שיותר אוויר לבלילה הרטובה.

3. מאחדים בעדינות את שתי התערובות, ומשתדלים לא לערבב יותר מדי.

4. מחממים מחבת, ומשמנים אותה. יוצקים כ-2-3 כפות מבלילת הפנקייקס, ומטגנים עד שנוצרות בועיות על הצד העליון (כדקה או שתיים). הופכים ומטגנים עוד כדקה או שתיים על הצד השני.

5. מגישים עם סירופ מייפל, דבש, שוקולד, סילאן, או עם חמאה.

שתפו את הטיפים לפנקייקס המושלמים עם החברים

>> מתכונים לפסח: אחד מכל עדה
>> נודלס עם חמאת בוטנים ושומשום