יש אנשים שנדמה לך שהיו שם כל החיים. אחת מהן היא שרה, קליינטית של אבא שלי. נדמה שהיא ברקע המון שנים, ומרוב שהיא שם, כמו קרובת משפחה שאיש אינו יודע למי היא קשורה, לעתים אני שוכחת מי היא. בשיטוטיי בקופסת המתכונים של אמא מצאתי כמה כרטיסיות ששמה כתוב עליהן, ובכל פעם תהיתי, מי זו שרה? "את לא זוכרת שאכלנו את המנה הזו אצל שרה בבית?", אבא היה מנסה להזכיר. ברור שלא זכרתי.

גם את המתכון לעוגת השוקולד הזו מצאתי בכרטסת, תחת שמה של שרה. העוגה נראתה לי מורכבת ומטריחה, אבל בגלל שלא זכרתי מה טעמה, הייתי חייבת לנסות אותה. אחרי ההתקנה, שהתגלתה דווקא כפשוטה (לשם שינוי אמי טרחה לרשום את הוראות ההכנה המדויקות), הכנסתי את העוגה למקרר וחיכיתי שתהיה מוכנה. בינתיים ניסיתי להיזכר אם בכל זאת טעמתי אותה. רק אחרי הביס נזכרתי: כשאמא הייתה בהוספיס שרה הופיעה, כולה מנחמת, עם תבנית קרירה של עוגת שוקולד. היא רצתה מאוד שאמי תטעם מהעוגה ותשמח קצת, אבל אמא ויתרה. אנחנו לעומתה אכלנו ממנה, והיה לנו כל כך טעים.

עוגת שוקולד ובישקוטים, טעימא (צילום: עודד קרני)
עוגת שוקולד ובישקוטים. מלאה בנחמה | צילום: עודד קרני

עוגת שוקולד קרה

המרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי
200 חמאה
5 חלבונים
5 חלמונים
כוס סוכר
200 גרם בישקוטים
חצי כוס קוניאק או סאקה

כלים:
מיקסר עם וו הקצפה
קערת מתכת להמסה של השוקולד
סיר בינוני להמסה של השוקולד
תבנית מלבנית או מרובעת בגודל בינוני
לקקן

אופן ההכנה:

לעוגה הזו יש מספר שלבים, ואם עוקבים אחריהם מדובר בהתקנה פשוטה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממיסים חמאה ושוקולד מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי), עד שהם הופכים לתערובת חלקה ואחידה.

3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר מספר דקות במהירות בינונית, עד שהקצף הופך יציב (מבחן הקצף: לוקחים מעט קצף במרית ומטים את המרית כך שהקצף יזלוג למטה. אם הוא זולג לאט לאט ובזרזיף דק, הקצף מוכן).

4. מקפלים לאט ובזהירות את השוקולד המומס לתוך הקצף. זה לוקח כמה דקות של קיפול עדין, עד שהכל נבלע והקצף מקבל צבע שוקולדי אחיד. מוסיפים את החלמונים בתנועות קיפול ושוב, מקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

5. מפרישים רבע מהתערובת הצידה לציפוי.

6. טובלים את הבישקוטי בעדינות בקוניאק או בסאקה.

7. מחליקים את הבישקוטים הספוגים קלות בהדרגה לתוך הקצף השוקולדי, ומקפלים בעדינות כך שלא יישברו אך ייבלעו לחלוטין בתערובת.

8. שופכים בעדינות לתבנית משומנת בחמאה ומפזרים בצורה אחידה.

9. מכניסים לתנור ל-15 דקות בלבד, עד שהשכבה העליונה מתקשה והופכת לקרום כמו של בראוניז. מוציאים ומצננים.

10. מורחים מעל את שארית הקרם שהפרשנו קודם ומפזרם לפי הטעם שוקולד לבן מגורר, שוקולד צ'יפס או סוכריות עוגה. מכניסים למקפיא לשעה או למקרר לשעתיים.

>> בשבוע שעבר הכנו גרנולה ביתית
>> הצטרפו לקבוצת טעימא בפייסבוק