אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

לחם יוגורט בלי שמרים

כמה כיף לגלות שאפילו אביבה מתפתה מדי פעם ללחם ללא התפחה: קצת ערבובים, צורת כיכר ולתנור. שמישהו כבר יביא לנו חמאה

|mako אוכל| פורסם06:34
לחם יוגורט בלי שמרים (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
Rating:4.233reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

(כוס מדידה של 200 מ"ל):

  • 300 גרם קמח מלא (2.5 כוסות)
  • 300 גרם קמח לבן (2.5 כוסות)
  • שקית אבקת אפייה
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות סוכר
  • כפית מלח
  • 2.5 גביעי יוגורט של 200 גרם
  • 1 ביצה

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמחים עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר והמלח.

2בקערה נפרדת מערבבים את היוגורט עם הביצה.

3מוסיפים את תערובת היוגורט לתערובת היבשה ולשים היטב, עד לקבלת בצק מעט דביק.

4מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

5מחממים תנור ל-190 מעלות.

6משמנים ומקמחים תבנית אפייה, יוצרים מהבצק כיכר בגובה כ-5 ס"מ ומכניסים לתבנית.

7חורצים צורת X על הלחם בעזרת סכין חדה, ואופים 40 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות וופי פאי לימוניות משגעות

>> רוצים לזכות בסדנת בישול אצל ארז קומרובסקי בגליל? היכנסו לכאן

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il