אני קוראת לעוגה הזאת עוגת חיפושית, כי יש לה נקודת חומות והיא מזכירה לי פרת משה רבנו. העוגה עצמה פשוטה להכנה ומתקבלת עוגה יחסית גדולה, רטובה ונהדרת, שילדים מאוד אוהבים.  

עוגת שיש חיפושית (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת שיש חיפושית. כיף של עוגה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים (מידות כוס של 200 מ"ל):
7 ביצים
250 גרם חמאה רכה
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
1 שקית סוכר וניל
300 גרם (1/2 2 כוסות) קמח 
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות קקאו
20 חצאי אגוזי מלך
150 מ"ל חלב

אופן ההכנה:

1. מפרידים 5 ביצים לחלבונים וחלמונים, ומקציפים את חמשת החלבונים עד לקבלת קצב יציב.

2. בקערה נפרדת מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר, סוכר הווניל 2 הביצים השלמות הנותרות וחמשת החלמונים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

3. מקפלים את קצף החלבונים לתוך התערובת.

4. מעבירים שליש מהתערובת לתבנית 20 ס"מ על 30 ס"מ משומנת, ומשטיחים בעזרת מרית. את יתרת העיסה מערבבים עם 2 כפות קקאו, ובעזרת 2 כפיות או שק זילוף מטפטפים 20 ערימות קטנות של בלילה על העיסה הבהירה. מניחים על כל נקודה חומה חצי אגוז מלך, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 25 עד 30 דקות. רצוי לבדוק עם קיסם או שיפוד לקראת סוף האפייה, האם העוגה מוכנה.

5. לקראת סיום האפייה מחממים את החלב, עד שהוא פושר עד חם. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, מוזגים את החלב מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תותים ומרציפן
>> פנקייק תפוזים ושוקולד