אם מישהו ישאל אתכם אם יצא לכם לטעום עוגת בנופי, מוטב שתדעו במה מדובר: בנופי, כמשתמע מהשם, היא עוגת קצפת, בננה וטופי, כל כך טעימה ומפנקת שכבר בביס הראשון תרגישו איך אתם טסים בחזרה לילדות ונהנים מכל שנייה. אם אתם מתעקשים להחליף את הבננה אתם יכולים (מנגו או תאנים, למשל, יוכלו לעבוד פה ממש טוב), אבל המלצה שלי – לכו על הגרסה המקורית. הבעיה היחידה היא שמדובר בעוגה שחייבים לאכול באותו יום, אחרת הבננות משחירות, וזה מבאס. מצד שני, לחסל אותה באותו יום זאת ממש ממש לא בעיה.

עוגת בנופי - טורט עם בננה וטופי (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
בנופי. בננה, טופי, וכמובן הרבה קצפת | צילום: עודד קרני, mako אוכל

טורט בננה וטופי

המצרכים:
לעוגה:
240 גרם חמאה
200 גרם סוכר (1 כוס)
4 ביצים
220 גרם קמח תופח, או קמח רגיל וכפית אבקת אפייה (¾ 1 כוס)
כפית תמצית וניל

למילוי וציפוי:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3 בננות
7 כפות ריבת חלב מדוללות ב-100 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם העוגה: מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה, מנפים את הקמח ומוסיפים אותו ואת תמצית הווניל.

2. מעבירים לתבנית 24 עגולה מרופדת בנייר אפייה משומן, ומיישרים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25 עד 30 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

3. מצננים היטב, ופרסים לשתי עוגות.

4. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. פורסים את הבננות לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ. מורחים חצי מהקצפת על עוגה אחת, ומטפטפים בעזרת כף חצי מריבת החלב. מפזרים חצי מהבננות הפרוסות, מכסים בעוגה השנייה וחוזרים על אותן פעולות.

5. מגרדים את השוקולד מלמעלה בעזרת פומפייה גסה, ומגישים.

נוזל לכם הריר? שתפו!

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס דובדבנים ומרציפן
>> והנה כל הטיפים שלנו לחלה המושלמת