יש את הימים האלו שבא לך לאפות, אבל אין לך ממש מצרכים בבית. אז מה עושים? מאלתרים. כמו בחיים, דווקא הדברים הלא מתוכננים מראש יוצאים לפעמים הכי טוב, כך גם המתכון הזה. אז לא צריך לפחד לנסות דברים חדשים, כי לפעמים יוצאות מהן הפתעות נהדרות.

מאפינס דובדבנים ומרציפן (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
תוצאה נפלאה של אלתור | צילום: עודד קרני, mako אוכל

מאפינס דובדבנים ומרציפן

המרכיבים (ל-18 יחידות):
180 גרם חמאה או מרגרינה
150 גרם סוכר (¾ כוס)
3 ביצים
160 גרם קמח תופח (1 + 1/4 כוסות)
85 גרם שקדים טחונים דק (1 כוס)
200 גרם מרציפן חתוך לקוביות קטנות
כוס וחצי דובדבנים משומרים או טריים ללא חרצנים ונוזלים

אופן ההכנה:
1. בעזרת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר, עד לקבלת מרקם אוורירי.


2. מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה.

3. מוסיפים את הקמח המנופה ואת השקדים הטחונים, וממשיכים לערבב.

4. מקפלים בעזרת מרית אל תוך התערובת את המרציפן הדובדבנים.

5. שופכים את התעורבת אל תוך תבנית מאפינס, מרופדת במנג'טים ומרוססת בספריי שמן.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 עד 20 דקות. כדי לבדוק אם המאפינס מוכנים, נועצים קיסם עץ במרכז אחד המאפים - אם הוא יוצא נקי או עם פירורים יבשים עליו - המאפינס מוכנים.

*אפשר להחליף את הדובדבנים בפטל או אוכמניות

אהבתם את המאפינס? שתפו אותם בפייסבוק

>> בשבוע שעבר הכנו טארט תפוחים עם קרם וניל ודבש
>> הצטרפו גם אתם לקבוצת 'אוכל טוב' בפייסבוק ותהיו חלק מקהילת האוכל שלנו