יש לי חיבה מיוחדת לעוגות הפוכות עם פרי. הן תמיד יפות ומבריקות, ואם לא אופים אותן יותר מדי הן גם עסיסיות וממש טעימות. את העוגה הזו מכינים עם משמשים - וכמה שאני אוהבת פירות טריים, אני חייבת להודות שהיא מוצלחת יותר דווקא עם משמשים מקופסת שימורים. גם כי הצבע שלהם יותר אחיד ויפה וגם כי הם פשוט מתוקים יותר.

עוגת משמשים הפוכה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת משמשים הפוכה. לא ייאמן, אבל זה טעים יותר עם פירות מקופסה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המצרכים:
250 גרם חמאה, רכה
60 גרם סוכר דמררה או סוכר חום (בערך רבע כוס)
1 קופסת שימורים של משמשים
200 גרם סוכר (1 כוס)
קליפה מגוררת מלימון אחד
3 ביצים
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד שתי כפות)
חצי שקית אבקת אפייה

250 גרם יוגורט

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית קפיץ עגולה 24 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים את הדפנות.

2. ממסים בסיר 50 גרם מהחמאה. מעבירים לתבנית המרופדת ומפזרים את הסוכר החום בצורה אחידה.

3. מסננים את המשמשים, ומסדרים בתבנית עם הצד העגול כלפי מטה.

4. מקציפים את יתרת החמאה עם הסוכר וגרדת הלימון למשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה (הבלילה נראית כאילו היא מתפרקת, וזה בסדר).

5. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים לבלילה בהדרגה ותוך כדי ערבול את הקמח והיוגורט לסירוגין. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

6. שופכים את הבלילה על המשמשים ואופים 50-60 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (רצוי לבדוק את העוגה עם קיסם כבר אחרי 45 דקות).

7. מצננים מעט, ורק אז הופכים את העוגה לצלחת הגשה. מגישים פושר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המדורים של אביבה פיבקו

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס ממולאים
>> מצאנו מסעדה כשרה ומעולה!