את דוגמת השבלול של העוגיות האלו אפשר כמובן להחליף בדוגמה אחרת, אבל זו הכי פשוטה ויפה לדעתי. ולמרות שהבצק הזה עדין, כיף להכין את העוגיות האלו עם הילדים, שתמיד יישמחו לעזור. העוגיות יישמרו בקופסה אטומה עד 3 שבועות. 

עוגיות שבלול שחור לבן (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגיות שבלול. ביס קטן מאלו אחרי הצום, ואתם מוכנים לארוחה שאחרי | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים (לכוס מדידה של 240 מ"ל):
150 גרם חמאה (או מרגרינה)
75 גרם אבקת סוכר (חצי כוס ועוד 2 כפות)
קורט מלח
גרגרים ממקל וניל אחד
חלמון
2 כפות שמנת מתוקה (או שמנת פרווה)
200 גרם קמח (כוס ועוד 6 כפות)
3 כפות קקאו

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החמאה, אבקת הסוכר, המלח וגרגרי מקל הווניל במיקסר, עד שמתקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את החלמון והשמנת המתוקה וממשיכים להקציף. מוסיפים לבסוף את הקמח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. 

2. מחלקים את הבצק ל-2. מוסיפים לחצי אחד את הקקאו ולשים עד שהוא נטמע היטב בבצק. 

3. עוטפים את שני הבצקים (כל אחד לחוד) בניילון נצמד, ומקררים לחצי שעה במקרר.

4. על משטח מקומח מעט, (אני מרדדת על נייר אפייה, כי קל יותר אחרי זה להרים את הבצק), מרדדים מכל בצק מלבן בעובי 5 מ"מ. משתדלים ששני המלבנים יהיו בגודל זהה.

5. מניחים את הבצק הכהה מעל הבצק הבהיר, ומגלגלים לנקניק.

6. פורסים עוגיות בעובי 5 מ"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 12 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!


>> בשבוע שעבר הכנו חלה לראש השנה
>> לביבות תרד בריאות