עוגת תותים בחושה עם קצפת (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת תותים עם קצפת. איזה כיף שחורף ויש כבר תותים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
100 גרם חמאה
1/2 1 כוס קמח
1/2 1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
1 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
450 גרם תותים מנוקים וחצויים
2 כפות סוכר לזרייה

להגשה:
קצפת או שמנת חמוצה

תבנית מרובעת בגודל של 23 על 23 ס"מ, משומנת היטב

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.

2. מערבבים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.

3. מקציפים במיקסר חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מנמיכים את המהירות ומוסיפים ביצה, וניל וחלב (או שמנת מתוקה), מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים מעט, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

עוגת תותים בחושה - מפזרים את התותים מעל הבלילה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מסדרים את התותים מעל הבלילה, בשכבה אחת צפופה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

4. יוצקים את הבלילה לתבנית, מסדרים את התותים מעל הבלילה כשחלקם החתוך כלפי מטה, בצפיפות ובשכבה אחת.

עוגת תותים בחושה - מפזרים סוכר מעל התותים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מפזרים מעליהם 2 כפות סוכר, שיקרמל וימתיק אותם בתנור | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5. מפזרים מעל התותים את 2 כפות הסוכר ומעבירים לתנור ל-10 דקות.

6. לאחר 10 דקות מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, ואופים 40-50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוכנס יוצא יבש.

7. מגישים עם קצפת או שמנת חמוצה.

>> בשבוע שעבר הכנו דונאטס בטטה מתוקים
>> הגרסה המלוחה: מאפינס עגבניות וגבינת עזים