עוגת שוקולד ויין (צילום: דליה מאיר, mako אוכל)
או ווה, שווה ביס | צילום: דליה מאיר, mako אוכל

המרכיבים:
לעוגה:
1 כוס פחות 1 כף (130 גרם) קמח תופח
1/2 כוס (40 גרם) אבקת קקאו משובחת (עדיף קקאו הולנדי)
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון (לא חובה)
85 גרם חמאה רכה
3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 ביצה שלמה + 1 חלמון בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (180 מ"ל) יין אדום (כל סוג שאוהבים)
1 כפית תמצית וניל משובת (לא תמצית בטעם וניל)

לציפוי השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כוס סוכר לבן דק (אם אין, ניתן לערבל סוכר רגיל כמה שניות במעבד מזון)
1 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קפה נמס
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

לרוטב השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

לקישוט:
250 גרם של דאבל צ'יפס שחור לבן (ניתן להשיג בחלק מרשתות השיווק)

תבנית עגולה מתפרקת 22 ס"מ
שקית זילוף לקישוט

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הציפוי - ניתן להכינו יום לפני ,לאחסן במקרר ולפני המריחה לתת לו להגיע לטמפרטורת החדר עד שהוא הופך נוח למריחה: מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה ומניחים בצד. מניחים בסיר בינוני סוכר, שמנת מתוקה, תמצית וניל, וקפה נמס, ומביאים לרתיחה. שופכים את הנוזל החם לתוך קערת השוקולד הקצוץ ומערבבים מעט עד להמסה מוחלטת של השוקולד. מוסיפים בהדרגה את החמאה תוך כדי ערבוב עד לקרם אחיד מעט נוזלי. מכניסים לצינון במקרר לפחות שעה או עד שהוא מתייצב מספיק למריחה.

2. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל- 165 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה משומן תחתית ושוליים.

3. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, קינמון ומלח, מניחים בצד. בקערת המערבל מניחים חמאה ואת 2 סוגי הסוכר, ומעבדים בוו גיטרה עד שמתקבלת תערובת אוורירית וקרמית. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים היטב עד אחידות. מנמיכים מהירות ומוסיפים את היין והווניל. מערבלים. בשלב זה נדמה כי הבלילה מתפרקת, לא לחשוש הכול מסתדר בהמשך.

4. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים ידנית עד שאחיד. יוצקים את הבלילה לתבנית אופים בין 50 ל-60 דקות, או עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מצננים 10 דקות ומשחררים מהתבנית.

5. מכינים את רוטב השוקולד (גאנאש): ממיסים יחד שמנת ושוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות, ומערבבים להמסה. מניחים בצד.

עוגת שוקולד ויין - מצפים את העוגה (צילום: דליה מאיר, mako אוכל)
מורחים את הציפוי סביב העוגה | צילום: דליה מאיר, mako אוכל

6. ציפוי וקישוט העוגה: מורחים את קרם השוקולד על השוליים והחלק העליון של העוגה בשכבה נאה, בעובי של 1/2 ס"מ בערך. מכניסים את הקרם הנותר לתוך שקית הזילוף ומזלפים תלוליות בשולי החלק העליון של העוגה מסביב. לוקחים חופן של שוקולד צ'יפס ומצמידים לשולי העוגה, בכל פעם חלק נוסף, עד לכיסוי מלא של השוליים.
מפזרים מעט שוקולד צ'יפס מעל החלק העליון האמצעי של העוגה. בעזרת כף זולפים באופן חופשי מרוטב השוקולד כמה שרוצים – יותר שוקולד – יותר מושחת.

עוגת שוקולד ויין - פרוסה (צילום: דליה מאיר, mako אוכל)
שוקולד, שוקולד ועוד קצת שוקולד | צילום: דליה מאיר, mako אוכל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגות בראוניז אישיות
>> פיצה פרפר לילדים