פיצות קטנטנות לילדיםקבלו מתכון לפיצה עם הבצק הכי פשוט שיש, על בסיס קמח תופח ויוגורט. מורחים טיפה רסק עגבניות, מפזרים מוצרלה ומקשטים בפרוסה דקיקה של פטרייה. פיצה ליגה![]() צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל |
הבילוי האהוב עלינו בעונה הזו בשבתות הוא בוקר ביער. כמעט בכל שבת נוסעים לבדוק את מצב הפריחה - אורזים ארוחת בוקר ובצק לפיתות ונוסעים. דבר ראשון אני תמיד בודקת תחת האורן הראשון, ולא מוצאת שום דבר. ואז אני מספרת לילדים שכשאני הייתי ילדה היינו נוסעים ליער בשבתות, אוספים פטריות וחוזרים הביתה להכין מהן ארוחה. בשלב הזה בעלי טוען שאני סתם ממציאה, ואז אנחנו מסתפקים בהכנת פיתות על הסאג'. ופתאום, לפני כמה שבועות זה קרה. מצאתי פטרייה! ועוד פטרייה. ועוד אחת. קראתי מהר לילדים וסרקנו את היער. אספנו שקית שלמה! באומץ רב צלינו אותן לצד הפיתות על הסאג', והיה טעים כל כך. בעלי כמובן סירב לטעום, כדי שיישאר מישהו נקי שיוכל להבהיל את כל השאר לבית החולים... המצרכים (6 מנות):לכ-30 מאפים קטנים:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות. 2מכניסים לקערה קמח, חמאה, מלח, יוגורט ופסטו ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. 3מוציאים למשטח מקומח ומרדדים לעובי של כ-1 ס"מ. 4קורצים עיגולים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 5מורחים על העיגולים שכבה דקה של רסק עגבניות, מפזרים מעל מוצרלה מגורדת, פורסים את הפטריות ומניחים פרוסת פטרייה על כל עיגול. 6אופים כ-15 דקות ומגישים. בקרו בבלוג של שרית -מיס פטל >> בשבוע שעבר טבלנו משמשים מיובשים בשוקולד, וראינו כי טוב >> ולקינוח:עוגת בננותעם פצפוצי שוקולד ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |