אוכל
אוכל

שבלולי פיצה

זוכרים את בצק השק"ם (שמנת-קמח-מרגרינה), שהשתדרג עם השנים לבצק חש"ק (חמאה-שמנת-קמח)? אז עכשיו הוא מקבל תוספת של בזיליקום קצוץ, ויחד עם קצת רסק עגבניות, פסטו ומוצרלה מגוררת מנפיק שבלולי פיצה פשוט נהדרים

|mako אוכל| פורסם07:37
שבלולי פיצה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.546reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

פעם ראשונה שאנחנו יוצאים לחופשה משפחתית בהרכב של 5 נפשות. נוסעים לאילת. אין לי מושג איך אשרוד את הדרך לשם, כמה זמן מתוך הנסיעה הקטנה תבכה במושב האחורי, כמה הבינונית תקטר וכמה פעמים הגדול יקיא. אני חוששת שעד שנגיע לאילת - לא יהיה לי את האומץ לנסוע גם את הדרך חזרה. אולי כבר נישאר לגור שם ודי.בינתיים אני לוקחת את הילדים לעזור לי להכין צידה לדרך. כשהידיים הקטנות עסוקות בלישה אין להם פנאי לריב. ואני בינתיים מפיגה מתחים. אחלו לי בהצלחה.

המצרכים (30 מנות):

לבצק חש"ק משודרג:

  • 350 גרם קמח תופח
  • 200 גרם חמאה
  • מכל שמנת חמוצה
  • חצי כפית מלח
  • כף בזיליקום קצוץ או יבש

למילוי:

  • 3 כפות רסק עגבניות
  • כף ממרח פסטו
  • 200 גרם מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

1מערבביםבצלחת עמוקה את רסק העגבניות והפסטו.

2מכניסים לקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.

3מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי כחצי ס"מ.

4מורחים על הבצק את תערובת רסק עגבניות, מפזרים מעל את המוצרלה ומגלגלים לגליל הדוק. מקפיאים כ-15 דקות.

5מוציאים מהמקפיא ופורסים בעזרת סכין לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.

6אופיםכ-20 דקותבתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד ששבלולי הפיצה משחימים מעט.

לבלוג של שרית -מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תותים מקסימה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il