מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

גמבה במילוי פתיתים

מי לא אוהב פתיתים? אחד המאכלים הכי ישראליים שיש הוא גם אחד האהובים על הילדים - אז למה לא לנצל את זה כדי לגרום להם לאכול קצת ירקות? מתכון צמחוני מהיר לארוחה משביעה וכיפית

|mako אוכל| פורסם06:23
גמבה ממולאת פתיתים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אצלנו בבית אוכלים פתיתים בכל צורה אפשרית: בתבשיל, בפשטידה, בקציצות, בממולאים, ברוטב אדום, ברוטב צהוב, אפילו בחביתה. הגדול הוא האכלן שכל אמא מייחלת - הוא לא בוחל בכלום, והקטנה היא האכלן הטיפוסי - לא אוכלת ירוק, לא אוכלת צהוב, לא אוכלת טחון, ולא עם רוטב, ולא אוכלת גמבה. אצלי בבית לוותר על גמבה? לא בא בחשבון. אז היא מקבלת את הגמבה קצת מפה וקצת משם, קצת בסלט, קצת בשקשוקה, קצת ברוטב לפסטה.

בימי שישי, כשהארוחה העיקרית היא בערב, חזרנו מהגן והכנו ארוחת צהריים קלילה. בישלתי פתיתים, ביחד הפכנו אותם לסלט (והיי, בפתיתים פלוס - העגבניה והגזר כבר בפנים!) וכל אחד קיבל גמבה למלא. התיישבנו לאכול וכשנגמר הסלט עברנו לגמבה. אז היא לא אכלה את כולה, אבל מספיקים לי שני הביסים שבכל זאת עברו. בפעם הבאה אולי הם עוד יהפכו לשלושה.

המצרכים (5 מנות):

  • 5 גמבה בכל מיני צבעים

  • חבילת פתיתים פלוס ירקות (העגבניה והגזר כבר בפנים)
  • 1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות
  • חצי כוס גרגירי תירס
  • כרוב סגול חתוך לקוביות קטנות
  • מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חייבים)
  • חצי כוסגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)בולגרית מפוררת
  • כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

גמבה ממולאת פתיתיםאפילו שני ביסים מהגמבה זה משהו|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

1מבשלים את הפתיתים לפי ההוראות. מצננים.

2מרוקנים את הגמבות.

3מפוררים את הפתיתים, מערבבים בקערה עם כל שאר המצרכים ומתבלים. ממלאים את הגמבות ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו פלאפל בטטה בריא

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il