1. לפני תחילת העבודה, לושו את הבצק היטב

בצק סוכר דומה מאוד לפלסטלינה; כדי להגיע לתוצאות טובות ולעבודה נוחה רצוי ללוש אותו עד לריכוך וגמישות. בחורף יהיה צורך ללוש זמן רב יותר מאשר בקיץ. עם תום העבודה יש לשמור אותו בשקית סגורה למניעת התייבשות.

2. השתמשו בשומן או בקורנפלור 

שימון משטח העבודה בכל סוג שומן (קוקוס, קנולה, מרגרינה) ימנע הידבקות ויעניק ברק יפה. אם מעדיפים, אפשר להחליף את השומן בקורנפלור.

3. תנו לו להתקשות 

השהיה של בצק הסוכר באוויר גורמת לו להתייבש ולהתקשות, תכונה המאפשרת לפיסולים להישמר לתקופות ארוכות. מכינים מהבצק צורות, נועצים על שיפוד - וכשהן מתקשות מתקבלות סוכריות יפהפיות ומתוקות שאפשר לעטוף בצלופן ולחלק כמתנה אישית ומיוחדת.

בצק סוכר
חשוב ללוש טוב | צילום: Shutterstock

4. התחילו בצבעי היסוד

תמיד כדאי שיהיו בבית בצק סוכר לבן ובצקים בשלושת צבעי היסוד: אדום, כחול וצהוב - מהם תוכלו להמשיך לכל צבע שתרצו. כמויות שונות מכל צבע מניבות גוונים שונים ותוספת לבן תרכך את הצבע לגוונים פסטליים. רק במשחק בצבעים השונים אפשר להעביר שעות עם הילדים.

5. הנקניק הוא חבר 

הגלגול של הבצק לנחש, נקניקייה או אטרייה ארוכה יוצר צורה נוחה לעבודה. ניתן להכין כאלה בעוביים שונים למטרות שונות: יצירת אותיות לכתיבת שם או ברכה על עוגה, עוגייה או קאפקייק, הכנת קישוטים והכנת סוכריות על מקל.

>> חגיגה צבעונית: המתכון לעוגת הרמוניה מעוצבת

6. איך מדביקים?

הדבקת צורות מבצק סוכר זו לזו תיעשה באמצעות מכחול טבול במעט מים. ניתן להכין משטח מרודד ועליו להדביק אותיות ליצירת ברכה. את הברכה אפשר להכין שבוע או יותר לפני הכנת העוגה, ואפשר אפילו להכין מאגר ברכות מראש, שיהיה בבית.

7. איך מצפים? 

לפני שנצפה עוגה בבצק סוכר עליה להיות קרה לחלוטין, ובסיסה העליון חייב להיות חלק וישר (איך עושים את זה? מיישרים עם סכין את החלק העליון של העוגה, ואז הופכים אותה). את העוגה הקרה מורחים בגנאש שוקולד (שוקולד עם שמנת מתוקה, חמאה או שמנת צמחית), בממרח שוקולד או ברוטב מייפל - ורק אז מרדדים בצק לעיגול שיהיה גדול מקוטר העוגה, מניחים עליה בזהירות ומצמידים בעדינות לשוליים. לחלופין אפשר לרכוש ברשתות בצק סוכר מרודד מראש.

בצק סוכר
צרו בעצמכם צבעי פסטל | צילום: Shutterstock

8. ציפוי פטנט 

שימו לב, לא חייבים לצפות את כל העוגה. מרחו את העוגה בממרח לבחירתכם, רדדו בצק סוכר לעיגול שגדול רק במעט מקוטר העוגה והניחו אותו כשהשוליים יורדים מעט לשולי העוגה כמו מפה על שולחן. לסיום הדביקו קישוטים כמו כדורים או כוכבים או כיתבו ברכה מנחשי בצק או טוש של צבע מאכל.

>> המדריך השלם לעיצובים מתוקים במיוחד

9. מי לא יודע לכדרר? 

הכנת כדורים צבעוניים מבצק סוכר היא קלה ונעימה וגם משפרת מוטוריקה עדינה אצל ילדים. הכינו קעריות קטנות ומלאו אותן בכדורים בצבעים וגדלים שונים, אחר כך השתמשו בהם לקישוט עוגות או קאפקייקס, וניתן אפילו לכתוב איתם. 

>> בואו להיות חברים של "בייק אוף ישראל" בפייסבוק

10. רידוד וחיתוך 

לאחר שלשתם את הבצק לגמישות ושימנתם את משטח העבודה, רדדו אותו ליריעה בעובי אחיד עם מערוך וחתכו לצורות בעזרת סכין או חותכני עוגיות (אפשר להשתמש גם בפקקי בקבוקים או בכוסות קטנות). ניתן להדביק צורה קטנה על צורה גדולה בצבעים שונים, וליצור יצירות צבעוניות מרהיבות שאותן נדביק עם סירופ מייפל או ממרח שוקולד על עוגייה או קאפקייק.

11. לא לפחד כלל 

תנו לילדיכם עוגיות פתי-בר פשוטות ובצק סוכר צבעוני ועודדו אותם לקשט. הדביקו את הקישוטים לעוגייה במעט ממרח שוקולד או סירופ מייפל ותופתעו מהתוצאות.

12. תלת-ממד ברידוד 

קבלו רעיון לעוגה מרשימה במיוחד: עטפו עוגה בבצק סוכר צבעוני שרודד דק. רדדו בצק סוכר לבן וקרצו בו צורות בחותכני עוגיות. לסיום מרחו מעט מים על העוגה המצופה והניחו את יריעת בצק הסוכר עם החורים. נוצרת דוגמה יפהפייה ותלת ממדית. אפשר להדגיש את הדוגמה עם קישוטים קטנים נוספים כיד הדמיון והיצירתיות.

>> שבת שלום: כך תכינו עוגה מעוצבת וחגיגית

13. שתי וערב צבעוני 

דרך מקסימה לקבל מרקם מיוחד על עוגה היא לרדד משטחי בצק סוכר קטנים באורך העוגה שאותה רוצים לקשט, שניים או שלושה משטחים, כל אחד בצבע אחר, לחתוך בסכין רצועות צרות בעובי אצבע ולהניח אותן על העוגה בשילוב שתי וערב.

>> ציפוי מקסים לעוגה בעשר דקות עבודה

14. סמיילי או אימוג'י 

למה שלא נתאים את עצמנו לרוח הזמן ונבקש מהילדים שיכינו לנו אימוג'י שמשקף איזה יום עבר עליהם? זו דרך נחמדה להתחיל שיחה ולשתף חוויות ורגשות.

15. מתומן או משושה משוכלל 

איך נתרגל צורות גיאומטריות בצורה חוייתית מהנה? אפשר לרדד בצק, לחתוך ממנו צורות ולקשט איתן. את הצורות נדביק על עוגייה וגם נכתוב עליהן עם טוש צבעי מאכל. דרך מנצחת ללמוד למבחן בגיאומטריה.

בצק סוכר
הפתעה בכל אירוע | צילום: Shutterstock

16. מרקמים 

אחרי שחותכים מיריעת בצק סוכר את הצורה הרצויה, אפשר ליצור בו מרקמים שונים על יד שימוש בקיסמי עץ, סכיני ומזלגות פלסטיק, ואפילו בדים שונים (נקיים כמובן). לדוגמה: בעזרת מזלג אפשר לקבל מרקם של עץ, ודקירות עדינות בקיסם או הצמדה לבד גבשושי ידמו מרקם מדויק של תפוז.

17. דמויות 

התחילו בערבוב לבן עם מעט ורוד וחום ליצירת צבע גוף. צרו כדור לראש ואז אליפסה גדולה לגוף. ניתן לייצב את הצורות בעזרת חיבור עם קיסמי עץ. מאחר שבצק הסוכר דומה לפלסטינה, יש מגוון רחב של ספרים וסרטונים לפיסול בחומרים אלו. שיער לדמות - אין כמו שימוש בכותש שום ליצירת רעמת שיער נהדרת לבובת בצק שיער. רצוי רק לשטוף היטב את המכשיר לפני השימוש.

18. שיש

אם תערבבו צבעים שונים לא עד לקבלת צבע חדש אלא מעט פחות, תוכלו להשיג מרקמי צבע המזכירים עננים או שיש. כדאי לשחק ברעיון הזה וליצור יריעת בצק צבעוני ומקורי לציפוי עוגה או קאפקייק.

19. סושי 

כן, בדיוק כמו שמכינים סושי, אפשר למלא דף בצק סוכר מרודד בנחשי בצק סוכר צבעוניים ולפרוס פרוסות בעוביים שונים. התוצאה יפהפייה ומתאימה לקישוט עוגות ועוגיות ולהכנת סוכריות על מקל.

20. פרחים

יצירת פרחים היא כבר עבודה למתקדמים, אבל יש ברשת הדרכות לפרחים פשוטים, וניתן לרכוש בחנויות לצורכי אפייה חותכני פרחים שיאפשרו הכנת פרחים מרהיבים במאמץ קטן.

בהצלחה.

* כל הטיפים באדיבות מירה טיקוצ'ינסקי, מנהלת מותג בצק סוכר בסוגת.

"בייק אוף ישראל"- רביעי ושבת ב-21:00