מרכיבים לקישוט עוגה עגולה בקוטר 20 ס"מ:
עוגת ספוג שוקולד / וניל מצופה בקצפת, מקושטת סוכריות בצדדיה (הנה מתכון טוב)
בצק סוכר במגוון צבעים (כ-50 גרם מכל צבע)

כלי עבודה: 
גלגלת פיצה חלקה
סכין חדה ללא שיניים
מערוך
כוס מים עם מכחול קטן להדבקת הפסים
רינג מתכת בקוטר העוגה
קצפת בשק זילוף עם צנתר כוכב לגימור העוגה

אופן ההכנה:

1. לשים היטב כל צבע בנפרד.

2. מרדדים כל צבע ל-2 רצועות צרות וארוכות במידות של כ-4X25 ס"מ, ולעובי של 3 מ"מ (ניתן להיעזר במעט מרגרינה לשימון משטח הרידוד והמערוך למניעת הידבקות הבצק). 

3. בעזרת הגלגלת או הסכין מיישרים את שולי הפסים. קולעים דוגמת שתי וערב מכל הפסים הצבעוניים. מהדקים מעט.

4. בעזרת רינג המתכת חותכים את המשטח הקלוע לעיגול.

5. מחזקים את החיבורים בקצוות בעזרת מכחול טבול במעט מים.

 6. מרימים בזהירות ומניחים על גבי העוגה.

7. מעטרים את היקף העוגה בזילוף עדין של קצפת.

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת גזר הורסת
>> והנה קאפקייקס מקושטים לחג
>> איך מרכיבים מגש גבינות של מנצחים?