אוכל
אוכל

פאי רועים עם כרובית

אחד הדברים הכי אהובים עלינו בקיץ הוא לסגור הכל, להדליק מזגן על טמפרטורה מקפיאה, ולהתפנק עם מנות שעושות חם בבטן ושמח בלב. פאי הרועים הזה, עם תוספת הכרובית המדליקה, הוא דוגמה נהדרת לכך

|עוף טוב| פורסם07:48
פאי רועים עם כרובית (צילום: דן פרץ, עוף טוב)
צילום: דן פרץ, עוף טוב
Rating:4.237reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

למלית:

  • 2 כרוביות בינוניות, טריות ומוצקות
  • 2 תפוחי אדמה גדולים או 4 קטנים
  • 2 ביצים
  • מלח דק

לבסיס הבשר:

  • 2 בצלים
  • רבע כוס שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • מעט תימין
  • 1 קילו בשר עוף טחון
  • 4 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מפרקים את הכרוביות לפרחים ושוטפים היטב. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.

2מעבירים את פרחי הכרובית ותפוחי האדמה לרשת אידוי בתוך סיר מעט מים, מכסים ומאדים עד לריכוך (שימו לב שמשך האידוי של הכרובית קצר מזה של תפוחי האדמה).

3מעבירים את הכרובית ותפוחי האדמה לקערה ומניחים להם להצטנן.

4אחרי צינון מוחלט מועכים את הכרובית יחד עם תפוחי האדמה, מוסיפים פנימה את הביצים והמלח, ממשיכים למעוך עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.

5מחממים תנור ל-180 מעלות.

6מכינים את בסיס הבשר: קוצצים דק את הבצלים ומאדים אותם במחבת עם מעט שמן הזית עד לשקיפות. מוסיפים את שיני השום והתימין, ומערבבים כדקה. מוסיפים את בשר העוף ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ. כשצבע הבשר הופך לאפור ומרבית הנוזלים מתאדים, מוסיפים את הקמח בהדרגה, מערבבים היטב ונזהרים שלא לשרוף את הבשר. ממליחים, מפלפלים, טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.

7מעבירים את בשר העוף לתבנית מתאימה (או לסיר כבד חסין חום) כך שיגיע לגובה של כשלושה רבעים מהכלי. מכסים בפירה תפוחי האדמה והכרובית ומחליקים את פני הפשטידה בעזרת מרית. מכניסים לתנור לכ-20 דקות, רק עד שהציפוי מקבל גוון זהוב ופריך.

>> בשבוע שעבר הכנו כריך סלמי איטלקי חם בלחמניית זיתים

>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il