
קציצות עוף ברוטב קוקוס חריף מתוקרוצים להפיח חיים חדשים בקציצות עוף? שדכו אותן לרוטב אסייתי קצת מתוק וקצת חריף, ותראו איך כל הבית מתאהב בהן מחדש. אגב, זו לא טעות - אין ביצים או פירורי לחם בקציצות והן מוכנות כשהן מבושלות לחלוטיןעז תלם|mako אוכל| פורסם05/07/1514:10 ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (5 מנות):לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1להכנת הרוטב, מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. 2מוסיפים את גבעולי הבצל הירוק, השום, הפלפל הרגיל והחריף, והג'ינג'ר ומטגנים כ-30 שניות, עד שהשום והג'ינג'ר מפיצים ריח נעים. 3מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים דקה נוספת, ואז מוסיפים את קרם הקוקוס, רוטב הסויה, הצ'ילי המתוק וכוס מים. 4מערבבים היטב, מביאים לרתיחה וטועמים. מוסיפים עוד צ'ילי מתוק או סויה לפי הטעם. 5שומרים את הרוטב על להבה נמוכה, ובמקביל מכינים את הקציצות. 6שמים את מרכיבי הקציצות בקערה, מערבבים היטב ואז לשים את התערובת כחצי דקה (אין צורך בביצה ופירורי לחם). 7מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת. 8בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות קטנות עגולות וחמודות (קצת יותר קטנות מכדור פינג פונג). מטגנים אותן בשני נגלות בשמן החם, 2 דקות מכל צד או עד קבלת צבע זהוב. את הנגלה הראשונה של הקציצות מעבירים לרוטב ובאותו אופן מכינים נגלה נוספת. 9מנערים מעט את הסיר עם הקציצות, כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין (עשבי התיבול צריכים להישאר ירוקים ויפים). טועמים ומתקנים תיבול בפעם האחרונה. אם הרוטב סמיך מדי, נין להוסיף מעט מים. מגישים ביחד עם אורז. >> בשבוע שעבר הכנו פאד תאי>> אגסים צלויים שילדים אוהבים![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |