חובבי הקולינריה יצאו אתמול את בתיהם רעבים ומלאי ציפייה ונדדו בהמוניהם לגני יהושע, שם נערך בפעם ה-15 פסטיבל "טעם העיר" – אירוע שכולו אוכל, שתייה, מוזיקה וצפיפות קשה. גם אנחנו לא הרשינו לעצמנו לפספס את יריית הפתיחה של ארוחת הגורמה הבלתי נגמרת הזו, ובאנו לטעום בכל פה מהמנות של מיטב המסעדות בארץ, וגם של דוכני מזון ומקומות שלא היינו מגיעים אליהם לעולם אלמלא היינו מתעקשים בנחישות לא ברורה על שעות של חיפוש חניה.

אז מה עושים עם כל השפע הזה? איך מחליטים באיזה תור שווה לעמוד, ואיזו המתנה תיגמר במפח נפש ותו לא? התשובה היא שאין צורך להתלבט, אנחנו כבר עשינו את העבודה בשבילכם. קבלו 10 מנות ששוות את הצפיפות, וכן, אפילו את העצבים של חיפושי החניה.

1. פאייה פירות ים, מסעדת רוקח 73

אם ביום יום אתם מתבאסים לשלם סכום מופקע על הפאייה המושלמת של אייל לביא, הנה ההזדמנות לטעום ממנה ולרוץ לספר לחבר'ה. אמנם לא מדובר בקסרול גדול ועמוס, אבל בתור מנת פתיחה זה עובד יופי.

2. קבבי טלה על שיפוד קינמון, מסעדת אל באבור

יש אנשים שמוכנים לנסוע מדי שבת לצפון הרחוק בשביל לאכול את הפרגיות, השיפודים והכנאפה של חוסאם עבאס, ואפשר להבין אותם. מקל הקינמון עושה טוב מאוד לטלה המשופד עליו, ואם אתם נשארים רעבים, הפרגית תשמח לסגור לכם את הפינה.

אין תמונה
לא רק אנחנו היינו אתמול בטעם העיר. תראו מה זה

3. קומבינציית סושי צמחונית, מסעדת אונמי

חובבי הסושי ישמחו להגיד לכם שהסושי של אונמי הוא הכי טעים בעיר, ואם תלחצו הם גם יודו שאין טעם לצאת מהעיר לחפש סושי אחר. 35 שקלים בשביל רול של סושי, אינסייד אאוט והמון ג'ינג'ר, זו מתנה לחובבי הסושי.

4. נתחי אנטרקוט בתמרים וכמהין על מצע פירה קטיפתי, מסעדת אדורה

השף אבי ביטון, שביום יום מקפיד על אוכל מסורתי עם נגיעות עכשוויות, הרכיב מנת טעימה רצח שתשמח במיוחד את אוהבי הבשר. על שיפוד עומדות לראווה פיסות של אנטריקוט עשויות במידה הנכונה, במרינדה טעימה במיוחד ופירה רך ומשגע שמחליק בגרון.

5. אנטרקוט צ'ימיצ'ורי עם פויקה צ'יפס, מסעדת Poyke

למרות שבשר שגר שעות ארוכות בסיר ברזל מעלה אסוציאציה של חמין, ממש לא בזה מדובר. הבשר אדום כמו שצריך, הטעם של הצ'ימיצ'ורי לא משתלט, והצ'יפס, אחח איזה צ'יפס.

אין תמונה
קשה בדוכן של אונמי, אבל וואו, איזו קומבינציה שווה

6. קציצות בקר עם חציל בטחינה, מתחם וראייטי של חיים כהן/אביבה פיבקו

הביקור במתחם וראייטי מכניס אותנו עמוק לעולמם של הסלבס (היום מתארחים שם אלעד צפני וג'קי, אתמול מלכות יופי ונועם טור), שמנסים לעשות שמח, כל אחד בדרכו. אלוהים, כמה כיף היה לפגוש שם את הפיתה שמתוכה מציצות שתי קציצות חמות וטעימות, עם חציל מתובל, רוטב עגבניות וטחינה ברמה של חיים כהן. שווה.

7. גבינות בוטיק משובחות, מחלבת לה פרומז'רי מכפר שמואל

על הדוכן של המחלבה פרושות הגבינות שמכינים האחים ליאור ויניב דותן, דור שלישי למגדלי כבשים. לצד הגבינות המשובחות אפשר למצוא גם פרושוטו משגע, דגים מעושנים וריבות. אנחנו בלסנו בלי סוף ממנת הדגל: פלטת פינצ'וס ממיטב הגבינות והבשרים, לבחירה.

8. רביולי חיטה מלאה במילוי ארטישוק ברוטב עגבניות פסטו ושמן כמהין, פסטה פיורי

הפסטות הטריות של פסטה פיורי מעוררות חשק לקחת מטוס לאיטליה, ועד אז להתנחל ליד הדוכן הזה, של אורן גולדווסר, ולאכול מכל הבא ליד. הבצק של הרביולי היה נהדר, ולא נפל למלכודת הקמח המלא המאיימת, המילוי רך ונימוח והרוטב משובח (חבל רק שלא הייתה פוקצ'ה בשביל הניגוב הסופי).

9. לחם שאור מלא, דפנה הכהן מקפה לואיז

בדוכן של קפה לואיז מצאנו כמה סוגים של לחם שגרמו לנו לשכוח מכל דיאטת פחמימות שאי פעם חשבנו לעשות. טעמנו לחם מצוין משאור מלא, ולא שכחנו לקנות ממרח מפלפל שושקה ועשבי תיבול, למרוח על מה שיישאר.

10. מרק שוקולד במזרק, מקס ברנר

אחרי כל כך הרבה מנות כל מה שמתחשק זה משהו מתוק, אבל קטן, כי גם בקיבה של הקינוחים לא נשאר הרבה מקום. אצל מקס ברנר אפשר למצוא מזרק גדול מלא בשוקולד נוזלי וחם, היישר ממזרקת שוקולד בת שלוש קומות. לזה אני קוראת נחמה.

>> נשארים בבית? הנה כמה מוקפצים של בני סיידא שיהיה לכם כיף להכין
>> מאסטר שף עונה 2 – הצילומים כבר התחילו!

חובבי הקולינריה יצאו אתמול את בתיהם רעבים ומלאי ציפייה ונדדו בהמוניהם לגני יהושע, שם נערך בפעם ה-15 פסטיבל "טעם העיר" – אירוע שכולו אוכל, שתייה, מוזיקה וצפיפות. גם אנחנו לא הרשינו לעצמנו לפספס את יריית הפתיחה של ארוחת הגורמה הבלתי נגמרת הזו, ובאנו לטעום בכל פה מהמנות של מיטב המסעדות בארץ, וגם של דוכני מזון ומקומות שלא היינו מגיעים אליהם לעולם אלמלא היינו מתעקשים בנחישות לא ברורה על שעות של חיפוש חניה.

אז מה עושים עם כל השפע הזה? איך מחליטים באיזה תור שווה לעמוד, ואיזו המתנה תיגמר במפח נפש ותו לא? התשובה היא שאין צורך להתלבט, אנחנו כבר עשינו את העבודה בשבילכם. קבלו 10 מנות ששוות את הצפיפות, וכן, אפילו את העצבים של חיפושי החניה.

1.       פאייה פירות ים, מסעדת רוקח 73

אם ביום יום אתם מתבאסים לשלם סכום מופקע על הפאייה המושלמת של אייל לביא, הנה ההזדמנות לטעום ממנה ולרוץ לספר לחבר'ה. אמנם לא מדובר בקסרול גדול ועמוס, אבל בתור מנת פתיחה זה עובד יופי.

1.      קבבי טלה על שיפוד קינמון, מסעדת אל באבור

יש אנשים שמוכנים לנסוע מדי שבת לצפון הרחוק בשביל לאכול את הפרגיות, השיפודים והכנאפה של חוסאם עבאס, ואפשר להבין אותם. מקל הקינמון עושה טוב מאוד לטלה המשופד עליו, ואם אתם נשארים רעבים, הפרגית תשמח לסגור לכם את הפינה.

1.      5. קומבינציית סושי צמחונית, מסעדת אונמי

2.      חובבי הסושי ישמחו להגיד לכם שהסושי של אונמי הוא הכי טעים בעיר, ואם תלחצו עליהם הם גם יודו שאין טעם לצאת מהעיר לחפש סושי אחר. 35 שקלים בשביל רול של סושי אינסייד אאוט והמון ג'ינג'ר, זו מתנה לחובבי הסושי.

3.      נתחי אנטריקוט בתמרים וכמהין על מצע פירה קטיפתי, מסעדת אדורה

השף אבי ביטון, שביום יום מקפיד על אוכל מסורתי עם נגיעות עכשוויות, הרכיב מנת טעימה רצח שתשמח במיוחד את אוהבי הבשר. על שיפוד עומדות לראווה פיסות של אנטריקוט עשויות במידה הנכונה, במרינדה טעימה במיוחד ופירה רך ומשגע שמחליק בגרון.

4.      אנטרקוט צ'ימיצ'ורי עם פויקה צ'יפס, מסעדת Poyke

למרות שבשר שגר שעות ארוכות בסיר ברזל מעלה אסוציאציה של חמין, ממש לא בזה מדובר. הבשר אדום כמו שצריך, הטעם של הצ'ימיצ'ורי לא משתלט, והצ'יפס, אחח איזה צ'יפס.

6.      קציצות בקר עם חציל בטחינה, מתחם וראייטי של חיים כהן/אביבה פיבקו

הביקור במתחם וראייטי קצת הורג את התיאבון, למרות (ואולי בגלל) מגוון הסלבס שמנסים לעשות שם שמח, כל אחד בדרכו. אבל אלוהים, כמה כיף היה לפגוש שם את הפיתה שמתוכה מציצות שתי קציצות חמות וטעימות, עם חציל מתובל, רוטב עגבניות וטחינה ברמה של חיים כהן. שווה.

7.      גבינות בוטיק משובחות, מחלבת לה פרומז'רי מכפר שמואל

על הדוכן של המחלבה פרושות הגבינות שמכינים האחים ליאור ויניב דותן, דור שלישי למגדלי כבשים. לצד הגבינות המשובחות אפשר למצוא גם פרושוטו משגע, דגים מעושנים וריבות. אנחנו בלסנו בלי סוף ממנת הדגל: פלטת פינצ'וס ממיטב הגבינות והבשרים, לבחירה.

8. רביולי חיטה מלאה במילוי ארטישוק ברוטב עגבניות פסטו ושמן כמהין, פסטה פיורי          

הפסטות הטריות של פסטה פיורי מעוררות חשק לקחת מטוס לאיטליה, ועד אז להתנחל ליד הדוכן הזה, של אורן גולדווסר, ולאכול מכל הבא ליד. הבצק של הרביולי היה נהדר, ולא נפל למלכודת הקמח המלא המאיימת, המילוי רך ונימוח והרוטב משובח (חבל רק שלא הייתה פוקצ'ה בשביל הניגוב הסופי).

9. לחם שאור מלא, דפנה הכהן מקפה לואיז

בדוכן של קפה לואיז מצאנו כמה סוגים של לחם שגרמו לנו לשכוח מכל דיאטת פחמימות שאי פעם חשבנו לעשות. טעמנו לחם מצוין משאור מלא, ולא שכחנו לקנות ממרח מפלפל שושקה ועשבי תיבול, למרוח על מה שיישאר.

10. מרק שוקולד במזרק, מקס ברנר

אחרי כל כך הרבה מנות כל מה שמתחשק זה משהו מתוק, אבל קטן, כי גם בקיבה של הקינוחים לא נשאר הרבה מקום. אצל מקס ברנר אפשר למצוא מזרק גדול מלא בשוקולד נוזלי וחם, היישר ממזרקת שוקולד בת שלוש קומות. לזה אני קוראת נחמה.