
קישואים ממולאים בניחוח נענע ולימוןאנחנו יודעים שהפלפלים שולטים בתחום, אבל מודים - לנו תמיד הייתה חולשה דווקא לקישואים ממולאים. כאן הם מגיעים עם בשר טלה או עגל, מתבשלים עם עגבניות ונענע ויוצאים בטעם גן עדן. הכירו את מלך הממולאים החדש![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים :
לרוטב:
אופן ההכנה:1מרוקנים את הקישואים ושומרים בקערה עם מים ומעט מלח בצד. 2משרים את האורז במי ברז במשך חצי שעה לפחות. 3מטגנים את הבשר הטחון בשמן הזית על אש גבוהה עד שהוא משחים. מתבלים במעט מלח ופלפל. 4מסננים את האורז ומוסיפים אליו את הבשר (כולל השמן והמיצים שהוא הגיר למחבת). מתבלים את האורז במלח, פלפל שחור ובהרט ומערבבים היטב. 5ממלאים את הקישואים ומקפידים להשאיר רבע מהקישוא ללא מילוי, על מנת לאפשר לאורז להתנפח מבלי שהקישוא יתפוצץ. 6הרוטב: פורסים את העגבניות ומניחים אותן בתחתית הסיר. מפזרים את השום ועלי הנענע ומסדרים מעל את הקישואים בעמידה כשהפתח כלפי מעלה. אם נשאר חלל פנוי בסיר ניתן לשים תפוח אדמה שיסתום את החלל, או פשוט להשתמש בסיר יותר קטן. מכסים את הקישואים בצלחת יותר קטנה מקוטר הסיר ומוסיפים את שמן הזית והלימון. מוסיפים מים עד כסנטימטר מעל גובה הצלחת, מכסים ומביאים לרתיחה. 7מנמיכים את האש וממשיכים לבשל את הקישואים במשך שעה ורבע עד שעה וחצי. בזמן הזה מרבית הנוזל מתאדה. מסננים את מה שנשאר ושומרים בצד כרוטב. מגישים את הקישואים עם פלחי לימון ועלי נענע טריים. >> בשבוע שעבר הכנו ארוחת שבת צמחונית של בורגול וירקות צלויים>> ולקינוח: עוגיות לוטוס עם מילוי קוקוס שמנמן ונפלא![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |