אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

ריזוטו פטריות ושורשים

אבי ביטון מארגן לכם ארוחת שישי חורפית וחלבית לגמרי: ריזוטו עם בצל, גזר ופטריות, שמתבשל לו לאט אבל בטוח בציר ירקות ושמנת מתוקה. כן כן, ממש כמו במסעדה

|mako אוכל| פורסם09:54
ריזוטו שורשים ופטריות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:3.99reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם אורז עגול
  • כף חמאה
  • בצל בינוני, פרוס דק
  • 300 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • גזר, חתוך לקוביות
  • 750 מ"ל ציר ירקות
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 80 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • חופן עלי תרד, חתוכים לרצועות
  • עלים מ-3 ענפי תימין
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל, הפטריות, השום והגזר ומאדים כמה דקות.

2מוסיפים את האורז העגול ואת ציר הירקות - בכל פעם מוסיפים מצקת אחת, ומערבבים. רק כשכל הנוזלים נספגים באורז מוסיפים את המצקת הבאה. מערבבים כל הזמן.

3טועמים את הריזוטו. בשלב זה הוא אמור להיות חצי מוכן, כלומר במרקם נגיס ולא רך מאוד.

4מוסיפים את השמנת וגבינת הפרמזן. מבשלים עוד כ-10 דקות, ומוסיפים את התרד והתימין.

5מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

>> בשבוע שעבר התחרענו פה על צלי של סמדי בומבה

>> והנה מרק בצל צרפתי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il