
הערת מערכת: בהיעדר הגבינות ומוצרי החלב, שימו לב שמדובר בפשטידה פחות עסיסית, שמזכירה במרקם לחם. מהסיבה הזאת חשוב מאוד להשתמש באבקת אפייה, או לחלופין בקמח תופח. המצרכים :לפשטידה (תבנית מרובעת בגודל 18*25 ס"מ ):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2חותכים את הבצל לפרוסות דקות ואת הפטריות לרבעים. 3במחבת רחבה מחממים שמן זית, מוסיפים פנימה את הבצל והפטריות ומטגנים יחד כ-3-4 דקות עד שהבצל מתרכך מעט והפטריות מזהיבות. 4מסירים מהאש ושמים בקערה. 5מצננים את תערובת הבצל והפטריות במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר. 6מוסיפים לקערה ביצים, קמח, אבקת אפייה, מלח, פלפל ואורגנו (או תימין) ומערבבים עד אחידות. 7יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון. 8אופים במשך 20-25 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת. 9מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים. • את פשטידת הפטריות הפרווה מומלץ להגיש חמה או בטמפרטורת החדר. • ניתן לשמור את הפשטידה עטופה היטב במקרר עד 3 ימים. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |