אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגת משמשים, חמוציות ופיסטוקים

כי חורף, כי ט"ו בשבט מתקרב וכי היא צבעונית וטעימה במיוחד - לא שיש צורך בתירוצים כדי להכין עוגת פירות יבשים מפנקת, אבל אם כבר יש אז למה שלא נשתמש בהם? מכניסים את החורף הביתה, אבל את הקור משאירים בחוץ

|mako אוכל| פורסם07:00
עוגת משמשים, חמוציות ופיסטוקים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:524reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 3 ביצים L
  • 200 מ"ל (1 מיכל) יוגורט 3% שומן
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • 50 גרם משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
  • 50 גרם חמוציות או אוכמניות מיובשות
  • 100 גרם פיסטוקים, קצוצים גס
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

2בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים, יוגורט, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה.

3מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4מוסיפים משמשים, חמוציות ופיסטוקים ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת.

5יוצקים את התערובת לתוך התבניות ומיישרים את החלק העליון.

6אופים במשך 45-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

7מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר.

• לגרסה בריאה יותר: משתמשים בפירות יבשים אורגניים (ללא גופרית) וממירים מחצית מכמות הקמח בקמח מלא.

* לגרסה פרווה: משתמשים במיץ תפוזים באותה כמות במקום היוגורט.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו בוסטון קרים פאי לאנשים שאנחנו אוהבים

>> והנה לחמנות אפויות ממולאות בסביח הכי חמודות שראינו

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il