אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

מאפינס בננה ושיבולת שועל מקמח מלא

רוצים שהילד יאהב אתכם ברמות אחרות? בתיק האוכל, ליד הכריך (או במקומו), הטמינו לו שני מאפינס כאלה. רק תיזהרו לא לספר לו כמה הם בריאים, כי אז כל האפקט יתקלקל

|mako אוכל| פורסם07:05
מאפינס בננה ושיבולת שועל מקמח מלא  (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.6271reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-10-12 מאפינס:

  • 2 בננות גדולות, בשלות מאוד
  • 80 גרם (שליש כוס) סוכר חום כהה
  • 60 מ"ל (רבע כוס) חלב
  • 60 מ"ל (רבע כוס) שמן
  • ביצה L
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 75 גרם (שלושת רבעי כוס) שיבולת שועל
  • 100 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח מלא
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • מעט גרעיני חמנית, לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2מועכים את הבננות ומעבירים לקערה.

3מוסיפים סוכר, שמן, חלב, ביצה, וניל ומלח ומערבבים במטרפה ידנית עד קבלת תערובת אחידה.

4מוסיפים שיבולת שועל, קמח מלא, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שאחיד.

5ממלאים את השקעים בתערובת עד שלושת רבעי מגובהם.

6מפזרים מלמעלה מעט גרעיני חמנית לקישוט (לא חובה).

7אופים 15-20 דקות, או עד שהמאפינס תופחים מעט ומזהיבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.

8מצננים לחלוטין ומגישים.

הערות:

* שומרים את המאפינס בכלי סגור במקרר עד 5-6 ימים. מומלץ להגישם חמימים או בטמפרטורת החדר.

* לקבלת גרסה פרווה אפשר להחליף את החלב במים.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו כאן פאי שוקולד ללא אפייה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il