
המצרכים (12 מנות):לפרפה שוקולד (12 מיני מגנומים):
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים בסיר קטן 100 מ"ל מהשמנת המתוקה (2/5 כוס) עד לסף רתיחה, ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס. 2מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים ל-10 דקות. 3טורפים את החלמונים והסוכר בקערה ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב. 4מקציפים את יתרת השמנת המתוקה לקצף רך ומערבבים לתוך תערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות. מקפלים פנימה גם את שברי העוגיות. 5יוצקים את התערובת לתבניות ארטיק ומקפיאים ל-5 שעות לפחות, ועדיף ללילה. מחלצים את הארטיקים מהתבנית. 6מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד ומערבבים עם השמן. טובלים על ארטיק בשוקולד, ומניחים על נייר אפייה להתגבשות (זה קורה בשניות). * אפשר לצפות את הארטיקים בשוקולד לבן, באותה דרך (צריך רק להיזהר בהמסה, כי שוקולד לבן נשרף מהר יותר). * ניתן לקשט את הארטיקים בשברי אגוזים, קוקוס, סוכריות צבעוניות ועוד. שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב. >> בשבוע שעבר הכנו פנקייקס עגבניות זריזים וטעימים עם ארז קומרובסקי ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |