אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

מגנום ביתי

שי לסוף הקיץ: אם יש לכם תבניות שוות, אתם יכולים להכין לבד ארטיקים שוקו-שוקו לא פחות טובים מאלה שקונים בחנויות. מאיה רביבו עם מתכון לפרפה שוקולד, שהופך במחי הקפאה וציפוי למגנום מופלא

|mako אוכל| פורסם06:46
מגנום ביתי (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:4.5233reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

לפרפה שוקולד (12 מיני מגנומים):

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (מכל אחד)
  • 75 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו או יותר
  • 3 גרם ג'לטין (כפית) + 15 גרם מים (כף אחת)
  • 2 חלמונים
  • 40 גרם סוכר (3.5 כפות)
  • 100 גרם עוגיות שוקולד צ'יפס, קצוצות

לציפוי:

  • 250 שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר קטן 100 מ"ל מהשמנת המתוקה (2/5 כוס) עד לסף רתיחה, ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.

2מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים ל-10 דקות.

3טורפים את החלמונים והסוכר בקערה ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב.

4מקציפים את יתרת השמנת המתוקה לקצף רך ומערבבים לתוך תערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות. מקפלים פנימה גם את שברי העוגיות.

5יוצקים את התערובת לתבניות ארטיק ומקפיאים ל-5 שעות לפחות, ועדיף ללילה. מחלצים את הארטיקים מהתבנית.

6מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד ומערבבים עם השמן. טובלים על ארטיק בשוקולד, ומניחים על נייר אפייה להתגבשות (זה קורה בשניות).

* אפשר לצפות את הארטיקים בשוקולד לבן, באותה דרך (צריך רק להיזהר בהמסה, כי שוקולד לבן נשרף מהר יותר).

* ניתן לקשט את הארטיקים בשברי אגוזים, קוקוס, סוכריות צבעוניות ועוד.

שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב.

>> בשבוע שעבר הכנו פנקייקס עגבניות זריזים וטעימים עם ארז קומרובסקי

>> 3 מתכונים לעוגות דבש מנצחות

>> ועוד מתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il