
המצרכים :לבצק פריך (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ):
לקרם אגוזים:
לעוגה ולזיגוג:
אופן ההכנה:1בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית. 2מוסיפים חלב בהדרגה ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. 3מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. 4עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה. 5על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-4 מ"מ. מרפדים את התבנית ומקפידים ליצור זווית ישרה בין הדופן לבסיס, על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה. 6דוקרים את הבסיס באמצעות מזלג ומצננים את הקלתית במקפיא במשך כשעה. 7אפייה עיוורת: מחממים תנור ל-170 מעלות. 8מניחים יריעה של ניילון נצמד או נייר אפייה על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. 9אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות. מסירים את המשקלות וממשיכים לאפות עוד 3-4 דקות עד שהקלתית מתחילה להזהיב, אך עדיין בהירה מאוד. 10קרם אגוזים: במעבד מזון עם להב פלדה שמים אגוזים, סוכר, חמאה, מחית נוגט, מלח וקמח ומעבדים לתערובת פירורית אחידה. 11מוסיפים ביצה וחלב וממשיכים לעבד עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך. 12יוצקים את הקרם על גבי הקלתית החצי-אפויה ומיישרים. 13חותכים את הנקטרינות לפרוסות דקיקות ומסדרים בצורת מניפה על גבי הקרם. 14אופים במשך 15-25 דקות או עד שהקרם מתייצב והנקטרינות מתרככות. 15זיגוג: בקערית קטנה מערבבים יחד ריבת משמש ומים רותחים ומברישים בעדינות את הנקטרינות. >> לכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד. העלו אותה לכאן ותוכלו לזכות בפרס >> בר בשר חדש מגיע לעיר>> עוגיות חמאה על מקל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |