אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

פאי נקטרינות עם קרם אגוזים

קל מאוד לקנות אותנו - תנו לנו בצק פריך, קרם עשיר ומעל פרוסות דקיקות של משהו (במקרה הזה נקטרינה), ואנחנו שלכם. נטלי לוין מכינה פאי מקסים מפירות קיץ מושלמים

|mako אוכל| פורסם08:17
פאי נקטרינות עם קרם אגוזים  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.242reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק פריך (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ):

  • 150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3-4 כפות חלב קר

לקרם אגוזים:

  • 100 גרם אגוזי מלך או לוז טבעיים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מחית נוגט (להשיג בחנויות המתמחות לאפייה ובישול)
  • קורט מלח
  • 1 כף קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כף חלב

לעוגה ולזיגוג:

  • 5-6 נקטרינות בשלות
  • 2 כפות ריבת משמש
  • 2-3 כפות מים רותחים

אופן ההכנה:

1בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית.

2מוסיפים חלב בהדרגה ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

3מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.

4עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

5על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-4 מ"מ. מרפדים את התבנית ומקפידים ליצור זווית ישרה בין הדופן לבסיס, על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה.

6דוקרים את הבסיס באמצעות מזלג ומצננים את הקלתית במקפיא במשך כשעה.

7אפייה עיוורת: מחממים תנור ל-170 מעלות.

8מניחים יריעה של ניילון נצמד או נייר אפייה על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה.

9אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות. מסירים את המשקלות וממשיכים לאפות עוד 3-4 דקות עד שהקלתית מתחילה להזהיב, אך עדיין בהירה מאוד.

10קרם אגוזים: במעבד מזון עם להב פלדה שמים אגוזים, סוכר, חמאה, מחית נוגט, מלח וקמח ומעבדים לתערובת פירורית אחידה.

11מוסיפים ביצה וחלב וממשיכים לעבד עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך.

12יוצקים את הקרם על גבי הקלתית החצי-אפויה ומיישרים.

13חותכים את הנקטרינות לפרוסות דקיקות ומסדרים בצורת מניפה על גבי הקרם.

14אופים במשך 15-25 דקות או עד שהקרם מתייצב והנקטרינות מתרככות.

15זיגוג: בקערית קטנה מערבבים יחד ריבת משמש ומים רותחים ומברישים בעדינות את הנקטרינות.

>> לכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד. העלו אותה לכאן ותוכלו לזכות בפרס

>> בר בשר חדש מגיע לעיר
>> עוגיות חמאה על מקל
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il