אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

גרנולה ביתית

במקום לקנות בחנות – פשוט מכינים לבד. כך תכינו גרנולה מעולה עם אגוזים, גרעינים ודגנים, בקצת יותר מ-5 דקות עבודה

|mako אוכל| פורסם07:22
גרנולה ביתית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.730reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לצנצנת של שני ליטר:

  • 250 גרם שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)
  • 75 גרם שקדים פרוסים
  • 75 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 25 גרם גרעיני חמניות
  • 25 גרם גרעיני דלעת
  • 30 גרם קוקוס טחון
  • 45 מ"ל (3 כפות) שמן
  • 120 גרם (1/3 כוס) דבש או סילאן
  • קורט מלח
  • 100 גרם פירות יבשים חתוכים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2מערבבים בקערה גדולה את שיבולת השועל, השקדים, האגוזים, גרעיני החמניות והדלעת, הקוקוס, השמן, הדבש והמלח לתערובת אחידה.

3מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בשכבה אחידה.

4אופים 15-25 דקות, ומדי פעם מערבבים את הגרנולה כדי שלא תישרף בחלק העליון. הגרנולה מוכנה כשהיא זהובה בצורה אחידה.

5מצננים לחלוטין. אם רוצים, מוסיפים פירות יבשים חתוכים ומערבבים היטב.

6שומרים בקופסה אטומה.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר דהרנו פה על עוגת תפוזים בחושה
>> איך מכינים ביצה קשה מושלמת?
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il