אין תמונה
פיצה קראון. התאכזבנו

כשזה מגיע לפיצה, אני לא בררן גדול. פיצה זו הסטייה הקולינרית שלי. בין אם אלה המשולשים הרבים שתקעתי בטיול הפיצות הגדול ברחבי איטליה או הסלייס מהפיצה המפורסמת של ג'ו בניו יורק, ובין אם זו "פיצה ביתית" עלובי החיים שיק (פיתה, רסק עגבניות וגבינה צהובה) – מבחינתי אין דבר כזה פיצה שהיא פחות מאלוהית. לכן שמחתי עד מאוד לשמוע על "הפיצה המלכותית" החדשה לבית פיצה האט, להלן פיצת CROWN, פיצה משפחתית עם בצק דק בעלת שוליים מעוצבים עיגולים המלאים בגבינת שמנת מחוממת. נשמע מוזר? מסתבר שזה נטעם מוזר אפילו יותר.

זו פיצה או סנדוויץ'?

אפשר לגרד על פיצה כמעט כל גבינה קשה, וגם גבינת עזים מחוממת משתלבת נהדר בטעם המאוד מסוים שאנחנו מצפים לקבל כשאנחנו נוגסים בפיצה. אבל גבינת שמנת היא ללא ספק גבינה שלא אמורה להימצא שם. ברשת טוענים שהמלאי של הקראון אזל בתוך ימים בודדים, אבל לנו, מה לעשות, הטעמים האלה פשוט לא מסתדרים. זה לא רוטב משלים לטבול בו את הקצה של הפיצה, וגם לא הצ'יזי קראסט המופלאה שהרשת מוכרת, עם גבינת המוצרלה החבויה בשולי הפיצה. לט'ס פייס איט: זה פאקינג גבינת שמנת. הרגשתי כאילו אני אוכל חצי פיצה וחצי סנדוויץ' של ארוחת בוקר. אפילו אם נניח בצד את העובדה שהבצק שמנוני מדי ולא ממש הפרטנר האידיאלי ללוות גוש של גבינת שמנת - המיקס בין הפיצה החביבה למדי שפגשתי בתחילת המשולש לבין הסנדוויץ' הכבד שחיכה לי בסופו ממש לא הרמוני, שלא לומר צורם. גבינת השמנת משכיחה את טעם הפיצה הנהדר ובעיקר גורמת לתחושת שובע איומה, הגובלת במחנק.

אין תמונה
ככה עושים את זה בארה"ב. לא כשר בכלל

גם אני וגם אחי לנשק, שסייע לי להשתלט על המגש, מצאנו עצמנו מהר מאוד אוכלים את הפיצה בלבד וזונחים את הבצק המעוצב עם כדורי השמנת. מה שעוד יותר לא ברור לי הוא למה לעזאזל הרשת ממליצה להיעזר בסכין מריחה ולמרוח את גבינת השמנת לאורך משולש הפיצה. לא ניסיתי לתת לגבינת השמנת לחדור לטריטוריה של הפיצה, ואני לא מבין איזה אדם שפוי יעשה זאת. יש הרבה מאוד תוספות שמתאימות לפיצה, מה לעשות שגבינת שמנת היא פשוט לא אחת מהן.

בגרסת ה-CROWN בארה"ב תוכלו למצוא על שולי הפיצה צ'יזבורגרים קטנים. אנחנו נאלצים לקבל גרסה כשרה, ובעיקר לא קשורה של המוצר המעניין. ואולי זאת הבעיה מלכתחילה; השילוב של כדורי בשר עם גבינה מותכת בפיצה לא נשמע לי מאיים כלל, אפילו מבטיח. בגלל שהרשת הבינלאומית המצליחה לא מעוניינת לוותר על קהל היעד שומר הכשרות שלה, אנחנו נדפקים עם גבינת שמנת מחוממת וחלומות על גורדי שחקים.

בינתיים, הרשת מבטיחה שבהמשך הדרך היא עתידה להכניס שילובים נוספים בשולי הפיצה, וכן, גם הם יהיו כשרים. מקווה מאוד שלא מדובר בחומוס. עד אז, אסתפק בצ'יזי קראסט המשובחת שלהם כשהדחף לפיצה יקרא, ואלוהים יודע שהוא יקרא.

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות